HUAWEI: Ξεκίνησε τις δοκιμές για έναν νέο δικό της επεξεργαστή

Πολλαπλασιάζονται οι φήμες και οι διαρροές που θέλουν τη HUAWEI να ετοιμάζει δυναμικό comeback στον τομέα των ημιαγωγών, παρά τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις από ΗΠΑ μεριά. Η εταιρεία λέγεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη και τις δοκιμές για ένα νέο chipset που θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά smartphones της, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για την αρχιτεκτονική, την κλίμακα και το χρονοδιάγραμμα της μαζικής παραγωγής.

Η σειρά επεξεργαστών Kirin είχε δώσει σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη HUAWEI τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι να εφαρμοσθούν οι πρώτες κυρώσεις από την κυβέρνηση Trump. Η εταιρεία είχε καταφέρει να δημιουργήσει πανίσχυρα chipsets που ενίσχυσαν τις συσκευές της με μοναδικές δυνατότητες σε ταχύτητα, λειτουργίες κάμερας και αυτονομία. Όπως ήταν λογικό, το εμπάργκο έκοψε απότομα την παραγωγή νέων επεξεργαστών, αλλά το τμήμα HiSilicon δεν σταμάτησε ποτέ την έρευνα για την δημιουργία νέων chipsets.

Πρόσφατα ακούστηκε ότι η HUAWEI συνεργάζεται στενά με τη βιομηχανία ημιαγωγών της Κίνας για την κατασκευή δικών τους μονάδων παραγωγής chipsets που θα δώσουν πλήρη ανεξαρτησία από τη Δύση, τόσο για την ίδια, όσο και για την Κίνα γενικότερα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο project και σίγουρα θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την υλοποίηση του. Όπως και να ‘χει, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη που ενδεχομένως θα αλλάξει ριζικά το τοπίο της αγοράς των smartphones και όχι μόνο.

[via]

Loading