Τεράστια διαρροή γυμνών φωτογραφιών (Jennifer Lawrence, Kate Upton κ.ά.) από hacking υπηρεσίας cloud

jennifer_lawrence

Ένας μικρός χαμός επικρατεί εδώ και λίγες ώρες στις ΗΠΑ εξαιτίας της διαρροής γυμνών φωτογραφιών από διάφορες celebrities (όπως Kate Upton, Jennifer Lawrence, Avril Lavigne, Kim Kardashian κ.ά.). Ο hacker που τις δημοσίευσε στο 4chan είχε προαναγγείλει ότι έχει στα χέρια του το υλικό και τήρησε την υπόσχεση του ότι θα ξεκινήσει τη δημοσίευση του την Κυριακή.

Μόλις άρχισαν οι πρώτες δημοσιεύσεις, ξεκίνησε αναπόφευκτα μια τεράστια κουβέντα από τους χρήστες των 4chan και Reddit που αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες εκλάπησαν από τους προσωπικούς λογαριασμούς των εν λόγω celebrities στην υπηρεσία iCloud, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

Από την πλευρά των θυμάτων, οι εκπρόσωποι της Jennifer Lawrence επιβεβαίωσαν ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές και απειλούν με αγωγές οποιονδήποτε τις δημοσιεύσει, ενώ η Mary Winstead απάντησε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ότι είναι καταπάτηση πολύ προσωπικών στιγμών.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την δημοσίευση των φωτογραφιών και αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κενό ασφαλείας στο iCloud ή σε άλλη υπηρεσία cloud, τότε θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις.

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Internet, Misc. Bookmark the permalink.