Βιονική: Μια ξενάγηση στην επόμενη γενιά προσθετικών μελών που πρέπει να παρακολουθήσεις [Videos]

hugh_herr

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφερθεί μέσα από το Techgear.gr στις εξελίξεις για βιονικά ή ρομποτικά προσθετικά μέλη, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά αυτή τη φορά δε θα παρουσιάσουμε κάποια καινούργια εφεύρεση-ανακάλυψη παρά μόνο θα σας παροτρύνουμε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Hugh Herr στο TED2014 του περασμένου Μαρτίου.

Frank: Το πιο εξελιγμένο μοντέλο βιονικού ανθρώπου με τεχνητά μέλη και καρδιά [Videos]

Ο Hugh Herr (έχει χάσει και τα δύο πόδια σε ατύχημα πριν από 30 χρόνια) είναι ο επικεφαλής της ομάδας Biomechatronics του MIT, η οποία κατασκευάζει τα επόμενης γενιάς βιονικά/ρομποτικά προσθετικά μέλη βασισμένη στα "σχέδια της Φύσης". Παρακάτω, παρουσιάζει την εκπληκτική τεχνολογία του με τη βοήθεια και της χορεύτριας Adrianne Haslet-Davis, η οποία έχασε το αριστερό της πόδι στη βομβιστική επίθεση της Βοστώνης.

BONUS: Η τεχνολογία του Hugh Herr προφανώς απευθύνεται σε οποιονδήποτε άνθρωπο αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, αν και υπάρχουν μερικοί που δεν κάθονται να περιμένουν την τεχνολογική εξέλιξη για να ζήσουν:

Loading