Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε εδώ και μερικές ημέρες μια νέα ενημέρωση από τον Elon Musk σχετικά με το πρώτο λειτουργικό τούνελ της The Boring Company στο Los Angeles, αλλά ο οραματιστής δισεκατομμυριούχος είχε κάτι εξίσου ευχάριστο (και εντυπωσιακό) να ανακοινώσει. Ως συνήθως στράφηκε στο Twitter για να αποκαλύψει ότι έλαβε μια πρώτη προφορική έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κατασκευή γραμμής Hyperloop που θα συνδέσει τη Νέα Υόρκη με την Ουάσινγκτον.

Διαβάστε επίσης: Hyperloop: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή για το τραίνο του μέλλοντος! [Video]

Η γραμμή θα είναι ουσιαστικά Νέα Υόρκη - Φιλαδέλφεια - Βαλτιμόρη - Ουάσινγκτον και θα ολοκληρώνει το ταξίδι μέσα σε μόλις 29 λεπτά, ενώ σήμερα το Acela Express της Amtrak χρειάζεται περίπου 2μιση ώρες. Ακόμη, ο Musk ανέφερε ότι οι γραμμές θα είναι κατασκευασμένες παράλληλα και θα περιλαμβάνουν 12 στάσεις σε κάθε πόλη.

Διαβάστε επίσης: Hyperloop: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για το “τρένο” του μέλλοντος

Σειρά, ελπίζει, ότι θα πάρουν οι γραμμές Los Angeles - San Francisco και Dallas - Houston - San Antonio - Austin στο Texas. Για την ώρα, θα περιμένει την επίσημη γραπτή έγκριση για να ξεκινήσει την κατασκευή του Hyperloop, κάτι που έμοιαζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας όταν το παρουσίαζε πριν από 5 χρόνια...

[via]

Advertisements