Η Alphabet (Google) καταθέτει πρόταση εξαγοράς της Fitbit

Η Alphabet, η “μαμά” εταιρεία της Google, αναζητά τρόπους για να τονώσει το τμήμα των wearables και του λειτουργικού συστήματος Wear OS. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία έχει καταθέσει ήδη πρόταση για εξαγορά της Fitbit, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό ή οι όροι της πρότασης. Οι πληροφορίες λένε, πάντως, ότι δεν είναι καθόλου σίγουρη η επίτευξη συμφωνίας, παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη κίνηση αποδεικνύει τις προθέσεις της Alphabet.

Σε περίπτωση που κλείσει το deal, η Alphabet θα πάρει στα χέρια της μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες smartwatches στην αγορά, με αποτέλεσμα να δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα στη Google για να κυκλοφορήσει “Made by Google” συσκευές και σε αυτήν την κατηγορία. Παράλληλα, θα αποκτήσει και μεγάλη τεχνογνωσία στο κομμάτι του fitness με σκοπό να ενσωματώσει περισσότερες και καλύτερες λειτουργίες στο Wear OS.

Από την πλευρά της Fitbit, παρά τη σημαντική πορεία της και τις καλές πωλήσεις, θεωρείται απίθανο να καταφέρει να διατηρήσει τα κεκτημένα της λόγω της επέλασης των Apple, Samsung και Huawei. Επομένως, μοιάζει με win-win κατάσταση, εάν το ποσό είναι το κατάλληλο.

[via]

Loading