Η Apple μειώνει δραματικά την τιμή του iPhone στην Κίνα ελέω...Huawei!

Αφότου είδε τις HUAWEI και HONOR να την ρίχνουν στην τρίτη θέση της μεγαλύτερης αγοράς στον κόσμο, αυτήν της Κίνας, η Apple πήρε μια μάλλον πρωτοφανή απόφαση: να μειώσει δραματικά τις τιμές των μοντέλων της σειράς iPhone 15! Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τις 20 έως τις 28 Μαΐου και είναι μεγαλύτερες από τις μειώσεις τιμών που είχε κάνει η Apple τον περασμένο Φεβρουάριο.

Για παράδειγμα, στο επίσημο κατάστημά της στην ιστοσελίδα Tmall του ομίλου Alibaba, η Apple προσφέρει εκπτώσεις έως και 2.300 γιουάν (περίπου €300) σε επιλεγμένα μοντέλα. Ένα iPhone 15 Pro Max 256GB μπορεί τώρα να αγοραστεί για 7.949 γιουάν (περίπου €1020), ενώ η αρχική τιμή του όταν κυκλοφόρησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο ήταν 9.999 γιουάν (περίπου €1285).Παράλληλα, ένα entry-level μοντέλο iPhone 15 128GB προσφέρεται αυτή τη στιγμή στην μειωμένη τιμή των 4.599 γιουάν (περίπου €590), από την προηγούμενη τιμή των 5.999 γιουάν (περίπου €770).

Η Apple έχει αρχίσει να εξαρτάται από τις εκπτώσεις για τη μετατόπιση του αποθέματος iPhone 15 στα μέσα του κύκλου, ενώ ο ισχυρός ανταγωνισμός από την τελευταία σειρά Pura 70 της Huawei λέγεται ότι ευθύνεται εν μέρει για την πιο πρόσφατη πτώση των πωλήσεων. Οι προηγούμενες εκπτώσεις της Apple τον Φεβρουάριο θεωρήθηκε ότι ήταν μια απάντηση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για την σειρά Mate 60 της Huawei, η οποία λανσαρίστηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Οι πωλήσεις της Apple στην Κίνα μειώθηκαν κατά 13% και έφτασαν τα 20,8 δισ. δολάρια τζίρο το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, αρκετά πίσω από τα 23,5 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ωστόσο, παρά τις δυσοίωνες προοπτικές για το 2024, οι προηγούμενες προωθητικές ενέργειες της Apple τον Φεβρουάριο πιστεύεται ότι βοήθησαν στην αντιμετώπιση της επιβράδυνσης των πωλήσεών της στην Κίνα. Το Reuters αναφέρει ότι οι αποστολές της Apple στη χώρα αυξήθηκαν κατά 12% τον Μάρτιο, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τους δύο πρώτους μήνες του 2024, όταν η εταιρεία παρουσίασε πτώση 37% στις πωλήσεις της.

[via]

Loading