Η ΕΕ έριξε πρόστιμο €7.8 εκατ. σε Valve, Bandai Namco, Capcom κ.ά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να τιμωρήσει με πρόστιμο ύψους €7.8 εκατ. στις Valve, Bandai Namco, Focus Home, Koch Media, ZeniMax και Capcom, κρίνοντας ότι οι προαναφερθείσες εταιρείες βλάπτουν τον ανταγωνισμό λόγω των γεωγραφικών περιορισμών που επιβάλλουν στους τίτλους τους.

Στην ανακοίνωση της, η ΕΕ κάνει λόγο για συνεργασία της Valve με τις υπόλοιπες εταιρείες προκειμένου να μοιράζουν κωδικούς για video games που λειτουργούν μόνο σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την υπάρχουσα νομοθεσία που καλύπτει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. 

europe-fines-valve.jpg

Με τα λόγια της κ. Margrethe Vestager,

Κάτι παραπάνω από το 50% των Ευρωπαίων πολιτών παίζουν video games. Η βιομηχανία του gaming ανθίζει στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή η συνολική της αξία υπερβαίνει τα €17 δισ. Η σημερινή απόφαση ενάντια στις πρακτικές της Valve και των άλλων εκδοτών, αποτελεί μια υπενθύμιση ότι κανείς δεν μπορεί να θέτει γεωγραφικούς περιορισμούς.

Η έρευνα για τη συγκεκριμένη πρακτική των κατηγορούμενων ξεκίνησε το 2017 για να καταλήξουμε στη σημερινή απόφαση. Το πρόστιμο είναι μάλλον ψίχουλα μπροστά στα κέρδη των εταιρειών, αλλά δημιουργείται δεδικασμένο για να αποφευχθεί στο μέλλον ο γεωγραφικός αποκλεισμός ή η διαφορετική τιμολόγηση ανά χώρα, τουλάχιστον στην ΕΕ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading