Η ΕΕ κατά της Google επειδή επιβάλει τον Google Assistant στις συσκευές της

Η Google έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο αντιμονοπωλιακών αγωγών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, πληττόμενη με υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, η τεχνολογική εταιρεία τίθεται ξανά στο στόχαστρο της ΕΕ και πιο συγκεκριμένα ο στόχος είναι η υπηρεσία Google Assistant.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει εάν η Google εξαναγκάζει τους συνεργάτες – κατασκευαστές συσκευών (OEMs) να εγκαταστήσουν την υπηρεσία Google Assistant ως τον προεπιλεγμένο φωνητικό βοηθό και εάν τους εμποδίζει να συμπεριλάβουν αντίστοιχες ανταγωνιστικές υπηρεσίες στις συσκευές τους. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι επακόλουθη των παρατηρήσεων των αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ που αμφισβητούσαν την κυριαρχία των Alexa, Siri και Google Assistant στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν ζητά από τους κατασκευαστές των συσκευών να παράσχουν στοιχεία σχετικά με αυτές τις αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές. Οι ρυθμιστικές αρχές μελετούν επίσης εάν οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο φωνητικούς βοηθούς ταυτόχρονα ενώ παραμένει ένα άλυτο ερώτημα, εάν η Google κάνει κατάχρηση της διαδικασίας πιστοποίησης για νέες συσκευές για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα της.

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ θα υποβάλουν μια τελική έκθεση για την έρευνα το πρώτο εξάμηνο του 2022. Εάν απαιτείται, μπορεί να ακολουθήσει επίσημη έρευνα και εάν κριθεί ένοχη, η Google πιθανότατα να έρθει αντιμέτωπη με ένα ακόμα τεράστιο πρόστιμο.

Ένας εκπρόσωπος της Google ανέφερε στο Reuters:

Οι κατασκευαστές μπορούν να επιλέξουν ποιοι φωνητικοί βοηθοί θα εγκατασταθούν στις συσκευές τους και οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν ποιους βοηθούς θα χρησιμοποιήσουν και θα εγκαταστήσουν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading