Η EE ζητά από το Netflix και άλλες υπηρεσίες streaming να ρίξουν την ανάλυση σε SD

Πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι οι ταχύτητες στο Internet έχουν μειωθεί αρκετά σε σύγκριση με ό,τι βιώνατε υπό normal συνθήκες τους προηγούμενους μήνες. Ο λόγος είναι προφανής. Ο κόσμος έχει κλειστεί στο σπίτι, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατακόρυφα η παρακολούθηση streaming υπηρεσιών και το online gaming.

Γι’ αυτό λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από παρόχους περιεχομένου όπως η Netflix, να περιορίσουν τον όγκο των προσφερόμενων υπηρεσιών με σκοπό να προστατευθούν τα ευρυζωνικά δίκτυα. Πιο ειδικά, ο επίτροπος Thierry Breton θεωρεί ότι οι υπηρεσίες τύπου Netflix θα ήταν καλό να προσφέρουν το περιεχόμενο τους σε standard ανάλυση (SD) έτσι ώστε να καταναλώνεται μικρότερος όγκος δεδομένων σε σύγκριση με την υψηλή ανάλυση (HD) που συνήθως είναι η προκαθορισμένη επιλογή για τους χρήστες.

Η πρόταση αυτή δεν έχει μείνει σε φιλολογικό επίπεδο, καθώς ο κ. Breton έχει συνομιλήσει ήδη με τον CEO της Netflix. κ. Reed Hastings για το ζήτημα. Παρόλα αυτά, δεν έχει παρθεί μια οριστική απόφαση τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Δεν αποκλείεται, όμως, μέσα στις επόμενες ώρες να έχουμε εξελίξεις και από αυτό το μέτωπο με σκοπό να προστατευθούν οι συνδέσεις στο Internet για πιο σοβαρούς σκοπούς από την παρακολούθηση ταινιών και σειρών.

Update: Μόλις πριν από λίγο, η Netflix επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει το bitrate στα videos στην Ευρώπη κατά 25% για τις επόμενες 30 ημέρες!

[via]

Loading