Η Ευρώπη απέκτησε τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της με 5000+ qubits

Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στις προσπάθειες ανάπτυξης κβαντικών υπολογιστών, γι’ αυτό εγκαινιάζει την πρώτη δική της δημιουργία με περισσότερα από 5000 qubits που στήθηκε στο Forschungszentrum Jülich στη Γερμανία. Η κατασκευή έγινε σε συνεργασία με την καναδική εταιρεία D-Wave, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα και μάλιστα ισχυρίζεται πως ο συγκεκριμένος κβαντικός υπολογιστής είναι ό,τι πιο ισχυρό έχει κατασκευάσει ποτέ.

Ο ευρωπαϊκός κβαντικός υπολογιστής αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς που αφορούν την ανάπτυξη φαρμάκων, την κυβερνοασφάλεια, τη δημιουργία οικονομικών μοντέλων, ακόμη και την ορθότερη πρόγνωση του καιρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Jülich Research Center θα δώσει μελλοντικά πρόσβαση μέσω cloud (σύστημα JUNIQ) σε πληθώρα άλλων ερευνητικών κέντρων ανά την Ευρώπη προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του, αλλά και σε εταιρείες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading