iOS

Η Google αναβαθμίζει τον Chrome browser για iOS συσκευές

Η Google ανακοίνωσε επίσημα ορισμένες από τις αναβαθμίσεις που θα φέρει η νέα έκδοση του Chrome browser για συσκευές iOS (iPhone και iPad), και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το Enhanced Safe Browsing που προσφέρει μεγαλύτερη προστασία απέναντι σε επιθέσεις phishing και malware.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες που θα ενεργοποιήσουν το Enhanced Safe Browsing στον Chrome browser στις iOS συσκευές τους θα ενημερώνονται εξαρχής αν μια ιστοσελίδα που επιχειρούν να επισκεφθούν είναι επικίνδυνη. Επίσης, όταν πληκτρολογήσουν το username και το password για να εισέλθουν σε κάποια υπηρεσία θα λαμβάνουν άμεσα ειδοποίηση σε περίπτωση που τα στοιχεία τους έχουν συμπεριληφθεί σε κάποια γνωστή διαρροή. Το Enhanced Safe Browsing είναι διαθέσμο εδώ και αρκετό καιρό στις εκδόσεις του Chrome browser για desktops και Android.

Στα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η αυτόματη συμπλήρωση (Autofill) των usernames και passwords, αν φυσικά το επιλέξει ο χρήστης, η αλλαγή στο περιβάλλον χρήσης για μια πιο καθαρή και λειτουργική εμφάνιση, καθώς και τα Chrome Actions που σου επιτρέπουν να εκτελείς εντολές απευθείας από την address bar του Chrome browser. Για παράδειγμα, πληκτρολογείς clear browsing data και εκτελείται η εντολή χωρίς να χρειαστεί να μεταβείς στις ρυθμίσεις και να την ψάχνεις.

Loading