Η Google φέρνει δύο χρήσιμες λειτουργίες των Docs και Slides στους Safari και Edge browsers

Η Google επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται έγγραφα στο Docs, να επεξεργάζονται σημειώσεις στο Slides χρησιμοποιώντας τη φωνή τους, καθώς και να ενεργοποιούν τις αυτόματες λεζάντες κατά την παρουσίαση στο Slides, ωστόσο αυτές οι λειτουργίες ήταν διαθέσιμες μόνο στο Google Chrome.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα αυτών των λειτουργιών σε περισσότερους browsers, όπως ο Safari και ο Edge, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς μια πιο περιεκτική και προσβάσιμη αλληλεπίδραση των χρηστών μέσα στα Docs και Slides για περισσότερους χρήστες.



Αν χρησιμοποιείτε Safari ή Edge, θα μπορείτε πλέον να ενεργοποιήσετε τη φωνητική πληκτρολόγηση ή τις λεζάντες. Μόλις γίνει αυτό, ο web browser θα ελέγχει την υπηρεσία μετατροπής ομιλίας σε κείμενο, θα καθορίζει τον τρόπο επεξεργασίας της ομιλίας και στη συνέχεια θα στέλνει δεδομένα κειμένου στα Google Docs και Google Slides. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο σε desktop προς το παρόν.

Θα χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες για να είναι διαθέσιμες οι νέες λειτουργίες σε όλους τους χρήστες στους τομείς Rapid Release. Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη για τους τομείς Scheduled Release δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 11 Ιουνίου και θα χρειαστούν έως και 3 ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Η φωνητική πληκτρολόγηση και οι αυτόματες λεζάντες στο Safari και τον Edge είναι διαθέσιμες σε όλους τους πελάτες του Google Workspace, τους συνδρομητές του Google Workspace Individual και τους χρήστες με προσωπικούς λογαριασμούς Google.

[Google]

Loading