Η Κίνα ανακάλυψε νέο ορυκτό στη Σελήνη που ίσως δώσει λύση στο ενεργειακό πρόβλημα

Η αποστολή της Chang’e-5 της Κίνας στη Σελήνη έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς κυκλοφορούν αναφορές πως η CNSA (η διαστημική υπηρεσία της χώρας) εντόπισε ένα νέο ορυκτό με κρυσταλλική δομή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως νέα πηγή ενέργειας!

Η CNSA ενέκρινε ταχύτατα ακόμα 3 αποστολές με προορισμό τη Σελήνη προκειμένου να μελετηθεί ακόμη περισσότερο το ορυκτό Changesite-(Y), το οποίο εκτιμάται πως είναι κατά 1 δισεκατομμύριο χρόνια παλαιότερο σε σύγκριση με τα δείγματα που είχαν συλλέξει οι προηγούμενες αποστολές των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης.

Το νέο ορυκτό πιθανότατα συμπεριλαμβάνει το στοιχείο ήλιο-3 (He3), μια μορφή που συναντάται εξαιρετικά σπάνια στη Γη και ενδεχομένως θα μπορούσε να αποδειχθεί τρομερά σημαντικό για την Πυρηνική Σύντηξη, διότι η ενεργειακή απόδοση του είναι ιδιαίτερα υψηλή χωρίς να εκπέμπει σημαντική ποσότητα ραδιενέργειας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι η Σελήνη κρύβει τεράστια αποθέματα He3 και γι’ αυτό υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τις μεγάλες δυνάμεις για την επιστροφή με επανδρωμένες αποστολές με σκοπό να την «αρμέξουν». Μάλιστα, η ανακάλυψη της Κίνας ίσως δείχνει και που ακριβώς θα πρέπει να γίνουν οι πρώτες εξορύξεις.

Αν αποδειχθεί ότι το He3 μπορεί να δώσει λύση στο ενεργειακό πρόβλημα τις επόμενες δεκαετίες, αντιλαμβάνεστε πόσο θα ενταθούν οι κόντρες των μεγάλων…

[via]

Loading