Η Κίνα κατασκευάζει «τεχνητή Σελήνη» για πειραματικούς σκοπούς

Μια ομάδα επιστημόνων στην Κίνα κατασκευάζουν μια ερευνητική εγκατάσταση που θα προσομοιώνει τις συνθήκες της χαμηλής βαρύτητας της Σελήνης.

Σύμφωνα με τη South China Morning Post, ο ειδικός προσομοιωτής αναμένεται να κατασκευαστεί σε λίγους μήνες και θα χρησιμοποιηθεί από ερευνητές για να δοκιμάσουν εξοπλισμό ή εργαλεία που μπορεί να έχουν διαφορετική απόδοση σε περιβάλλοντα χαμηλής βαρύτητας.

Η εγκατάσταση θα αποτελείται από έναν θάλαμο κενού που θα περιλαμβάνει το τεχνητό φεγγάρι με διάμετρο 60 εκατοστών. Μπορεί το τεχνητό φεγγάρι να είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με το πραγματικό, αλλά θα εξακολουθήσει να παρέχει τη δυνατότητα δοκιμών στους ερευνητές και στους μηχανικούς. Η βαρύτητα θα προσομοιωθεί με ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο.

Ο Li Ruilin, γεωτεχνικός μηχανικός στο China University of Mining and Technology δήλωσε πως δεν είναι προς το παρόν εύκολο να οριστεί το χρονικό διάστημα της απόδοσης των αποτελεσμάτων, καθώς οι δοκιμές από πείραμα σε πείραμα διαφέρουν σημαντικά.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading