Η NASA αποκαλύπτει τους αστροναύτες της αποστολής Artemis 2

Η NASA αποκάλυψε επίσημα τους τέσσερις αστροναύτες που θα τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής Artemis 2, η οποία είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2024 ως ο προάγγελος της Artemis 3 που αν όλα πάνε καλά θα προσσεληνώσει ανθρώπους τον Δεκέμβριο του 2025 για πρώτη φορά μετά από την Apollo 17 του 1972.

Οι τέσσερις αστροναύτες είναι οι Αμερικανοί Reid Wiseman, Victor Glover και Christina Hammock Koch, ενώ ο Καναδάς θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά με τον Jeremy Hansen. Το πλήρωμα θα παραμείνει για 21 ημέρες στην κάψουλα Orion, η οποία θα κρατηθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη για 42 ώρες προτού πραγματοποιήσει το πέρασμα της από τη Σελήνη και προσθαλασσωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πριν από μερικές ημέρες η NASA παρουσίασε για πρώτη φορά και τη νέα στολή που θα φορούν οι αστροναύτες των αποστολών Artemis 2 και Artemis 3, την οποία σχεδίασε η Axiom Space με σκοπό να προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικούς σωματότυπους, να είναι πιο εύκαμπτη από προηγούμενες υλοποιήσεις και να περιλαμβάνει πληθώρα εργαλείων που θα βοηθήσουν σημαντικά τους αστροναύτες στους περιπάτους και την εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης.

Loading