Η Redmi παρουσίασε τεχνολογία φόρτισης σε ισχύ 300W!

Ο αγώνας για τον ταχύτερο φορτιστή στην mobile αγορά πηγαίνει σε ολοένα και υψηλότερα νούμερα. Πρόσφατα είδαμε το realme GT Neo 5 σε έκδοση με φορτιστή 240W και τώρα έρχεται η Redmi να ανεβάσει την ισχύ στα 300W!

Πριν από μόλις 4 μήνες η Redmi έγινε η πρώτη στον κόσμο που ξεπέρασε το όριο των 200W, αλλά ήδη έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο με την επίδειξη ενός Redmi Note 12 Discovery edition που φορτίζει πλήρως μέσα σε μόλις 5 λεπτά την μπαταρία χωρητικότητας 4100mAh.

Στην επίδειξη της εταιρείας φαίνεται η συσκευή να γράφει 0-50% μέσα σε 131 δευτερόλεπτα, αλλά αυτό που δημιουργεί εντύπωση είναι το γεγονός πως πιάνει ισχύ 290W για μόλις 3 δευτερόλεπτα προτού πέσει σε χαμηλότερα νούμερα.

Λογικά τα 300W είναι το θεωρητικό όριο που μπορεί να φτάσει ο φορτιστής, αλλά φυσιολογικά η συσκευή βάζει φρένο για λόγους ασφαλείας, τουλάχιστον σε αυτήν την υλοποίηση. Σημειώνεται, ωστόσο, πως ο φορτιστής τεχνολογίας Double GaN καλύπτεται από 50+ δικλείδες ασφαλείας και είναι μικρός σε μέγεθος.

Οι μηχανικοί της εταιρείας ενσωμάτωσαν ακόμα πιο ισχυρές κυψέλες 15C στην μπαταρία (αντί 10 C), στις οποίες έχει γίνει αντικατάσταση ορισμένων συμβατικών μερών από γραφίτη με νέα υλικά άνθρακα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το πάχος των ηλεκτροδίων κατά 35% και σε συνδυασμό με μια βελτιωμένη φόρμουλα ηλεκτρολύτη, η μπαταρία μπορεί να συμπυκνώνει περισσότερη ενέργεια με ταχύτερο ρυθμό φόρτισης και αποφόρτισης. Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι η θερμοκρασία που παράγεται είναι μικρότερη από προηγούμενες λύσεις!

Η εταιρεία δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για ουσιαστική εφαρμογή σε κάποια μελλοντική εμπορικά διαθέσιμη συσκευή.

Loading