Η Xiaomi συστήνει στο κοινό το "Human x Car x Home" στο MWC 2024

Κατά τη διάρκεια του MWC 2024 η Xiaomi παρουσίασε στις παγκόσμιες αγορές το νέο έξυπνο οικοσύστημα “Human x Car x Home”, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της τεχνολογικής ενοποίησης. Το Xiaomi SU7, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έξυπνου οικοσυστήματος “Human x Car x Home”, έκανε το ντεμπούτο του στην παγκόσμια σκηνή, προσφέροντας μια ματιά στο πρωτοποριακό όραμα της Xiaomi για ένα έξυπνο μέλλον όπου όλες οι ανάγκες των χρηστών καλύπτονται απρόσκοπτα σε ένα έξυπνο οικοσύστημα.

“Στη Xiaomi η τεχνολογία θα έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Η καινοτομία μας έχει σχεδιαστεί πρωτίστως και κυρίως με βάση τις ανάγκες των χρηστών μας. Το “Human x Car x Home” εκπροσωπεί ακριβώς αυτό: τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ολοκληρωμένες, καλύτερα συνδεδεμένες εμπειρίες. Συνδέοντας ανθρώπους, αυτοκίνητα και σπίτια, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας end-to-end διασύνδεσης πέρα από οτιδήποτε υπάρχει διαθέσιμο σήμερα”, σχολίασε ο Daniel Desjarlais, Διευθυντής Επικοινωνιών της Xiaomi International, “Καλούμε τους συμμετέχοντες στο MWC να ανακαλύψουν από πρώτο χέρι πώς το όραμα της Xiaomi κάνει τις φουτουριστικές έννοιες πραγματικότητα, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε”.

Στο μεταξύ, παρουσιάστηκαν και τα ολοκαίνουργια Xiaomi 14 Series και Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, μαζί με μια ευρύτατη γκάμα συσκευών AIoT που είναι έτοιμες να “απογειώσουν” την εμπειρία του smart living. Στη περιοχή Xiaomi Imagery Technology οι επισκέπτες είδαν από κοντά την ενσωμάτωση της προηγμένης τεχνολογίας φακών της Leica στα smartphone της Xiaomi, ενώ το CyberDog 2 επιδείκνυε στους επισκέπτες το ευρύ χαρτοφυλάκιο της Xiaomi.

Εξελίσσοντας την Ολοκληρωμένη Διασυνδεσιμότητα

Η μετάβαση της Xiaomi από το "Smartphone x AIoT", στο έξυπνο οικοσύστημα “Human x Car x Home" συγχωνεύει απρόσκοπτα προσωπικές συσκευές, προϊόντα smart home και αυτοκίνητα. Διευκολύνει την ανεμπόδιστη συνδεσιμότητα των συσκευών, το συντονισμό σε πραγματικό χρόνο και τις οδηγικές προόδους, καθώς και τη συνεργασία με εταίρους του κλάδου. Σχεδιασμένο με στόχο να προσαρμόζεται στις ανάγκες των χρηστών, αυτό το proactive οικοσύστημα έχει δημιουργηθεί για να προσαρμόζεται τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μελλοντικές ανάγκες.

Πέρα από την απλή τεχνολογική πρόοδο ανοιχτού κώδικα, το Xiaomi HyperOS διαθέτει καινοτομία σε επίπεδο συστήματος, που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την ανεμπόδιστη συνεργασία μεταξύ συσκευών και να διασφαλίζει τη σταθερή λειτουργία σε όλους τους τομείς της ολοκληρωμένης πλατφόρμας έξυπνης ζωής της Xiaomi. Ως θεμέλιο του έξυπνου οικοσυστήματος “Human x Car x Home” ενσωματώνει περισσότερες από 200 κατηγορίες προϊόντων στις οποίες περιλαμβάνονται 600 εκατομμύρια συσκευές από όλο τον κόσμο και καλύπτουν περισσότερο από το 95% των user scenarios. Μέσω της συνεργασίας με παγκόσμιους εταίρους, προγραμματιστές και κατασκευαστές, το Xiaomi HyperOS θα δώσει τη δυνατότητα στο οικοσύστημα να ξεκλειδώσει και να αξιοποιήσει ένα εκτεταμένο φάσμα δυνατοτήτων.

Το πρώτο προϊόν της Xiaomi EV - το πολυαναμενόμενο Xiaomi SU7 είναι ένα “πλήρους μεγέθους & υψηλής απόδοσης, φιλικό προς το περιβάλλον σεντάν” που ανεβάζει τον πήχη στην απόδοση, την ενοποίηση του οικοσυστήματος και τον έξυπνο χώρο για φορητές συσκευές. Μαζί με τον σχεδιασμό του Xiaomi SU7, η Xiaomi ανέπτυξε πέντε επιπλέον βασικές τεχνολογίες EV: E-Motor, CTB Integrated Battery, Xiaomi Die-Casting, Xiaomi Pilot Autonomous Driving και Smart Cabin. Υποστηριζόμενη από μια μνημειώδη επένδυση που ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια CNY για Έρευνα & Ανάπτυξη και μια παγκόσμια ομάδα περισσότερων από 3.400 μηχανικών και 1.000 τεχνικών, ειδικών σε βασικούς τομείς, η Xiaomi έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό όχημα.

Εξερευνώντας τη μαεστρία του Mobile Imaging 

Η Xiaomi πιστεύει στην ανθρωποκεντρική καινοτομία, προσπαθώντας να προσφέρει καλύτερες και πιο έξυπνες εμπειρίες mobile φωτογραφίας στους χρήστες, ενώ παράλληλα οδηγεί σταθερά την ανάπτυξη του πεδίου της κινητής απεικόνισης. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με τη Leica, η Xiaomi εξέτασε την ουσία της απεικόνισης και προώθησε τη σφαίρα της επαγγελματικής ανθρωπιστικής φωτογραφίας. Στον ειδικό χώρο Xiaomi Imagery Technology παρουσιάστηκε - μαζί με άλλα smartphone “ναυαρχίδες” - το Xiaomi 12S Ultra, το πρώτο smartphone που αναπτύχθηκε από κοινού από τις δύο εταιρείες. 

Η συνεργασία ανάμεσα στη Xiaomi και τη Leica έχει πετύχει ένα σημαντικό ορόσημο με την ίδρυση του Xiaomi-Leica Optical Institute, οδηγώντας σε σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία της απεικόνισης και θέτοντας νέα πρότυπα για τη φωτογραφική εμπειρία του χρήστη. Η νέα σειρά Xiaomi 14 που κυκλοφόρησε και διαθέτει οπτικούς φακούς Leica Summilux είναι σχολαστικά κατασκευασμένη ως η λύση για ένα οπτικό σύστημα επόμενης γενιάς, παρέχοντας ασύγκριτες δυνατότητες φωτογραφίας που υπερέχουν σε όλες τις συνθήκες και σενάρια. 

Επέκταση της Ρομποτικής και Κατασκευαστική Αριστεία

Στο MWC η Xiaomi παρουσίασε ένα βιο-εμπνευσμένο τετράποδο ρομπότ αιχμής, το CyberDog 2. Με σύστημα αντίληψης και λήψης αποφάσεων που χρησιμοποιεί 19 αισθητήρες για όραση, αφή και ακοή, το ρομπότ έχει σχεδιαστεί για να αντιγράφει τις κινήσεις, την εμφάνιση και τις αλληλεπιδράσεις ενός πραγματικού σκύλου, υποδεικνύοντας το πνεύμα πρωτοπορίας και τη δέσμευση της Xiaomi να ξεπεράσει τα όρια της ρομποτικής. Η ανοιχτού-κώδικα φύση της τεχνολογίας του υποστηρίζει ένα οικοσύστημα που προορίζεται για προσαρμογή και προγραμματισμό, ξεκλειδώνοντας απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες για προγραμματιστές.

Πέρα από τα καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα, η Xiaomi εξακολουθεί να επαναπροσδιορίζει τον ίδιο τον τομέα των κατασκευών, τοποθετώντας το έξυπνο εργοστάσιο στην πρώτη γραμμή της βιομηχανικής καινοτομίας. Σε αυτά τα κέντρα τεχνολογικού μετασχηματισμού, η ευελιξία, η λειτουργική αποτελεσματικότητα και η ακρίβεια αποτελούν βασικές αρχές. Η ίδρυση του Smart Factory Phase II στην περιοχή Changping του Πεκίνου αποδεικνύει την ακλόνητη δέσμευση της Xiaomi να προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα και πρωτοποριακή καινοτομία απευθείας στον καταναλωτή.

Χτίζοντας για ένα βιώσιμο μέλλον 

Η Xiaomi δεν αρκείται μόνο στο να παρέχει υψηλής ποιότητας και βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες σε χρήστες παγκοσμίως, αλλά επίσης βάζει την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη στον πυρήνα της επιχειρηματικής στρατηγικής της. Η Xiaomi έχει δεσμευτεί να επιτύχει την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα έως το έτος 2040 και έχει επιδείξει διαφάνεια στις περιβαλλοντικές προσπάθειές της με τη δημοσίευση του πρώτου white paper για την κλιματική δράση κατά τη διάρκεια του COP28. 

Αυτά τα σημαντικά ορόσημα συμβαδίζουν με την ενεργό δέσμευση της Xiaomi σε ζωτικής σημασίας πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, όπως η πρωτοβουλία GE100%, που υποστηρίζει την ευρεία υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ένα ισχυρό πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρονικών απορριμμάτων (e-waste). Για να υποστηρίξει την αποστολή της για βιώσιμη λειτουργία, η Xiaomi υιοθέτησε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας με στόχο την ανακύκλωση 38.000 τόνων ηλεκτρονικών απορριμμάτων από το 2022 έως το 2026. Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια αποτελεί παράδειγμα της ολιστικής προσέγγισης της Xiaomi με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις λύσεις υψηλής τεχνολογίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, αναδιαμορφώνοντας το ρόλο της βιομηχανίας τεχνολογίας στην προώθηση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Loading