iCloud+: Οι νέες λειτουργίες με έμφαση στην ασφάλεια

Η Apple κυκλοφορεί μερικές ενημερώσεις για τις υπηρεσίες iCloud, με το όνομα iCloud+. Οι χρήστες του iCloud που έχουν ήδη πληρώσει τη συνδρομή τους θα λάβουν τις νέες δυνατότητες iCloud+ στην ίδια μηνιαία τιμή της συνδρομής.

Αναφορικά με το Safari, η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει μια νέα λειτουργία απορρήτου που ονομάζεται Private Relay. Ακούγεται λίγο σαν τη νέα δυνατότητα DNS που αναπτύσσει η Apple με το Cloudflare. Αρχικά ονομάστηκε Oblivious DNS-over-HTTPS, ωστόσο μετονομάστηκε σε Private Relay για λόγους απλότητας. Με την ενεργοποίηση του Private Relay καθίσταται αδύνατη η παρακολούθηση του ιστορικού σας στον περιηγητή και όχι του παρόχου διαδικτύου.

Η δεύτερη δυνατότητα αφορά το «Hide My Email». Επιτρέπει τη δημιουργία τυχαίων email κατά την εγγραφή σας σε ένα newsletter ή κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού σε έναν ιστότοπο. Η Apple ήδη προσφέρει την επιλογή να χρησιμοποιήσετε «ψευδή» emails, όταν επιλέγετε το «Sign with Apple».

Τέλος, η Apple αναθεωρεί το HomeKit Secure Video. Με την ονομασία iCloud+, η εταιρεία διαχωρίζει τους δωρεάν χρήστες iCloud από τους πληρωμένους χρήστες iCloud. Επί της ουσίας, πληρώνατε για περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Τώρα, πληρώνετε για περισσότερο χώρο αποθήκευσης και περισσότερες δυνατότητες. Οι συνδρομές ξεκινούν από 0,99 $ ανά μήνα για 50 GB (και λειτουργίες iCloud+).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading