Instagram: Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που προκάλεσε την χθεσινή αναστάτωση

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, χιλιάδες χρήστες του Instagram βρέθηκαν εντελώς απροειδοποίητα είτε κλειδωμένοι έξω από τους λογαριασμούς τους, είτε είδαν τον αριθμό των followers «πετσοκομμένο», είτε έλαβαν ειδοποίηση για αναστολή χρήσης του λογαριασμού τους. Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε ένας πανζουρλισμός στον κόσμο των influencers και των διαφημιστών, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Η Meta ανακοίνωσε επίσημα ότι εντόπισε και επιδιόρθωσε το πρόβλημα που οδήγησε σε αυτές τις ξαφνικές δυσάρεστες καταστάσεις για περίπου 8 ώρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν αποκαλύπτει τι ήταν αυτό που προκάλεσε την αναστάτωση. Σταδιακά η εφαρμογή άρχισε να λειτουργεί φυσιολογικά για όλους τους χρήστες και μένει να μάθουμε την αιτία.

Τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί αρκετά φαινόμενα μη λειτουργίας ή ξαφνικών προβλημάτων στις υπηρεσίες της Meta, τουλάχιστον πολλά περισσότερο απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Το πρόβλημα για την εταιρεία είναι ότι οι χρήστες (και ειδικά οι δημιουργοί περιεχομένου) απογοητεύονται πολύ εύκολα και αν χαθεί η εμπιστοσύνη δύσκολα επιστρέφουν πίσω.

Loading