Instagram: Νέες λειτουργίες για ανάκτηση λογαριασμού μετά από hacking και όχι μόνο

Η Meta συνεχίζει τις προσθήκες νέων λειτουργιών στην πλατφόρμα Instagram και αυτή τη φορά ρίχνει το βάρος σε ένα θέμα που ταλαιπωρεί αρκετούς χρήστες που είτε από απροσεξία, είτε από κακές επιλογές, είτε από ατυχία βρέθηκαν κλειδωμένοι έξω από τους λογαριασμούς τους.

Η εταιρεία εγκαινιάζει την ξεχωριστή σελίδα υποστήριξης https://www.instagram.com/hacked, από την οποία μπορείς να αναφέρεις το γεγονός ότι κλειδώθηκες έξω και να ακολουθήσεις μια σειρά από βήματα προκειμένου να ανακτήσεις τον έλεγχο του λογαριασμού σου. Όταν επισκεφθείς τη σελίδα θα δεις μια λίστα από επιλογές για να γίνεις πιο συγκεκριμένος σχετικά με το ζήτημα που αντιμετωπίζεις. 

instagram-verifi.jpg


Για παράδειγμα μπορείς να αναφέρεις ότι ο λογαριασμός έπεσε θύμα hacker, ότι ξέχασες το password ή ότι δεν έχεις πρόσβαση στο σύστημα πιστοποίησης 2 παραγόντων (2FA). Ανάλογα με το τι θα επιλέξεις θα σου παρουσιαστούν τα κατάλληλα βήματα για να βρεις τη λύση. Σε περίπτωση που ελέγχεις ταυτόχρονα πολλούς λογαριασμούς θα πρέπει να διαλέξεις τον σωστό λογαριασμό για να αναφέρεις το πρόβλημα.

Εξάλλου, το Instagram ανοίγει την δυνατότητα να πιστοποιήσουν την ταυτότητα σου οι φίλοι σου για να πάρεις ξανά τον έλεγχο του λογαριασμού, ενώ αναφέρει ότι δοκιμάζει διαρκώς νέες τεχνολογίες για να αποτρέψει φαινόμενα hacking προτού συμβούν (π.χ. αυτόματη αφαίρεση λογαριασμών που είναι ύποπτοι).

instagram-badge.jpg

Τέλος, το Instagram θα εμφανίζει το μπλε σήμα των πιστοποιημένων λογαριασμών σε ακόμη περισσότερα σημεία στην πλατφόρμα (π.χ. στα Stories και τα DMs), έτσι ώστε οι χρήστες να είναι σίγουροι πως αλληλεπιδρούν με το σωστό άτομο.

Loading