Instagram: Νέος σχεδιασμός στην web έκδοση και προγραμματισμός post απευθείας από την εφαρμογή

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ανακοίνωσε επίσημα ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στη δημοφιλή πλατφόρμα, όπως την δυνατότητα προγραμματισμού των posts απευθείας από την εφαρμογή και τον επανασχεδιασμό της web έκδοσης του.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, το νέο design είναι αρκετά πιο καθαρό και εύκολο στην χρήση, με την ομάδα ανάπτυξης να εκμεταλλεύεται τον έξτρα χώρο που προσφέρουν οι μεγάλες οθόνες των υπολογιστών. Ο Mosseri στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπειρία χρήσης τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το UX της web έκδοσης, αντιλαμβανόμενοι ότι πολλαπλασιάζονται οι χρήστες που επισκέπτονται και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα πέρα από τα smartphones τους.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό των posts, ήδη αρκετές επιχειρήσεις και δημιουργοί περιεχομένου με επαγγελματικούς λογαριασμούς μπορούν να εκμεταλλευτούν τα νέα εργαλεία που προστέθηκαν στην πλατφόρμα, χωρίς να στρέφονται σε third-party λύσεις ή στο Creator Studio της Meta. Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα προγραμματισμού των posts, reels και carousels απευθείας από την εφαρμογή σε ορίζοντα 75 ημερών από την ημερομηνία της δημιουργίας τους.

Αφότου ολοκληρωθεί η δημιουργία του post, ο χρήστης θα βρει τα εργαλεία προγραμματισμού πατώντας στα “Advanced Settings”. Εκεί υπάρχει ο σχετικός διακόπτης απ’ όπου επιλέγεις ημερομηνία και ώρα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρεσαι πίσω στο post για να πατήσεις το κουμπί “Schedule”. Δεν έχει γίνει γνωστό, πάντως, αν θα δοθεί αυτή η δυνατότητα σε όλους τους χρήστες ή αν θα περιοριστεί μόνο στα επαγγελματικά accounts.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι άρχισε να εμφανίζεται η επιλογή “Subscribe” σε ορισμένους λογαριασμούς χρηστών του Instagram και στην Ελλάδα.

[Instagram]

Loading