Instagram: Θα αρχίσει να ρωτά για την φυλή και την εθνότητα ορισμένων χρηστών

Η εφαρμογή του Instagram θα αρχίσει να ζητά από ορισμένους χρήστες στις ΗΠΑ πληροφορίες για την εθνότητα και την φυλή τους με σκοπό να μελετήσει πως βιώνουν την εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας οι διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την YouGov και τα μηνύματα - ερωτηματολόγια θα εμφανίζονται τυχαία στους χρήστες, οι οποίοι θα έχουν φυσικά την επιλογή να μην απαντήσουν. Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή στην εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας, αλλά όλη η έρευνα γίνεται για να βελτιωθεί συνολικά το κοινωνικό δίκτυο με σκοπό να καλύπτει δίκαια και ισότιμα τις ανάγκες όλων των διαφορετικών ομάδων.

Αφότου γίνει η συλλογή των απαντήσεων, τα δεδομένα θα φτάσουν εντελώς ανώνυμα και χωρίς καμία σύνδεση με τους λογαριασμούς των χρηστών σε διάφορα ερευνητικά ιδρύματα, όπως το Texas Southern University, το University of Central Florida, το Oasis Labs και το Northeastern University.

Η Meta είχε προαναγγείλει από το περασμένο φθινόπωρο ότι θα προχωρήσει στην διενέργεια τέτοιων μελετών, διότι για πολλά χρόνια η εταιρεία δεχόταν πιέσεις από οργανισμούς προστασίας των δικαιωμάτων των χρηστών προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο επηρεάζουν τα συστήματα της ανθρώπους άλλων φυλών πλην των λευκών.

[Instagram]

Loading