Intel Arc: Διαθέσιμες οι πρώτες κάρτες γραφικών της εταιρείας

Η Intel εισέρχεται και επίσημα πλέον στον χώρο των ξεχωριστών καρτών γραφικών αποκαλύπτοντας τη σειρά Intel Arc A που θα χρησιμοποιηθεί άμεσα σε laptops από πληθώρα κατασκευαστών.

Η σειρά Intel Arc A GPUs χωρίζεται σε τρεις κλίμακες με την αρίθμηση να ακολουθεί αυτήν των επεξεργαστών Intel Core. Αυτό σημαίνει ότι οι Intel Arc A3 GPUs είναι οι πιο προσιτές λύσεις, ενώ οι Arc A5 και Arc7 προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες και θα τις δούμε σε πιο ισχυρά laptops αργότερα μέσα στη χρονιά. Όλες οι νέες Intel Arc GPUs προσφέρουν υποστήριξη DirectX12, Ray Tracing σε επίπεδο hardware και διπλάσια απόδοση σε σύγκριση με τους ενσωματωμένους επεξεργαστές γραφικών Intel Xe.

Ειδικά για τα laptops με Intel Arc 3, η εταιρεία σημειώνει ότι θα έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν κορυφαία (AAA) παιχνίδια σε ανάλυση 1080p / 60fps ή έως 90fps για τους eSports τίτλους.

intel-arc.jpg

Όλες οι κάρτες γραφικών Intel Arc υποστηρίζουν έως 4x HDMI 2.0b και DisplayPort 1.4a, έξοδο σήματος σε συχνότητα έως 360Hz για ανάλυση 1080p και 1440p, 4K panels στα 120Hz και 8K panels στα 60Hz. Αν μη τι άλλο, είναι αρκετά δυνατά νούμερα που θεωρητικά θα τα πιάνεις και με μια χαμηλού κόστους Intel Arc 3.

Επιπλέον, η εταιρεία έκανε λόγο για πλήρη εκμετάλλευση της τεχνολογίας Intel Deep Link που πρακτικά βελτιστοποιεί την ενεργειακή κατανάλωση τόσο των επεξεργαστών, όσο και των καρτών γραφικών για να προσφέρει πολύ μεγάλη αυτονομία στα laptops. Παράλληλα, η ίδια τεχνολογία εκμεταλλεύεται ταυτόχρονα τις δυνατότητες του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών για να προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα στην κωδικοποίηση των media και στις διεργασίες μηχανικής μάθησης.

Τέλος, η Intel τόνισε πως η εφαρμογή Intel Arc Control App θα αποτελεί τον κεντρικό κόμβο για τους χρήστες απ’ όπου θα διαχειρίζονται τους drivers, θα παρακολουθούν την απόδοση του συστήματος κλπ.

Στη θεωρία όλα ακούγονται πολύ θετικά, αλλά θα περιμένουμε να δούμε και στην πράξη τα πρώτα laptops με Intel Arc GPUs για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

[Intel]

Loading