Intel: Τέλος στην ονομασία «i», πλέον σκέτο Intel ή Intel Core ή Intel Ultra

Μετά από πολλά χρόνια, η Intel ανακοίνωση ότι προχωρά σε rebranding των επεξεργαστών της, καθώς θα αφαιρέσει το «i» από την αρίθμηση των διάφορων εκδόσεων με την έλευση της 14ης γενιάς. Στο εξής, οι επεξεργαστές της Intel θα ταξινομούνται σε Intel, Intel Core και Intel Core Ultra συνοδευόμενοι από τον αριθμό του εκάστοτε chipset.

intel-core.jpg

Όπως εξήγησε ο Christopher Hirsch, επικεφαλής του τμήματος Product Branding της Intel, στην ιστοσελίδα The Verge:

Παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο συζητούν για τους επεξεργαστές μας οι δημοσιογράφοι, οι εμπορικοί και κατασκευαστές συνεργάτες, αλλά και οι απλοί χρήστες, παρατηρήσαμε ότι αυτό που υποδήλωνε πως πρόκειται για προϊόν της Intel ήταν η λέξη «Core» και όχι τα «i5» ή «i7».
intel-core-ultra.jpg

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι για να μην δημιουργηθεί νέο μπέρδεμα δεν θα υπάρχουν στην αγορά π.χ. επεξεργαστές Ultra 3 ή Core 9. Η λέξη Ultra θα αντιπροσωπεύει τους ισχυρότερους επεξεργαστές της Intel, ενώ η λέξη Core τους πιο προσιτούς για τον μέσο χρήστη. Για παράδειγμα, θα βλέπουμε στην αγορά ονομασίες τύπου Intel Core Ultra 9 1090H ή Intel Core 5 1050U.

intel-processor.jpg

Εξάλλου, η Intel έχει καταργήσει από πέρυσι τα brands Pentium και Celeron, και αυτοί οι low-end επεξεργαστές θα κυκλοφορούν στην αγορά απλά ως Intel Processor (π.χ. Intel Processor N200).

[via]

Loading