iOS 17: Από αυτό θα ξεκινήσει η υποστήριξη sideloading

Είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες ότι η Apple θα αναγκαστεί να επιτρέψει το sideloading εφαρμογών στις συσκευές της λόγω του νομοσχεδίου Digital Markets Act (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί για πρώτη φορά με την έλευση του iOS 17 το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, η Apple θα αποκαλύψει τη δυνατότητα στο επερχόμενο συνέδριο WWDC 2023 (5-9 Ιουνίου 2023) κατά την διάρκεια της παρουσίασης του iOS 17. Η εταιρεία έχει χρονικό περιθώριο να συμμορφωθεί με το DMA έως τον Μάρτιο του 2024, αλλά όλα δείχνουν πως η αρχή θα γίνει μερικούς μήνες νωρίτερα.

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι φήμες, θα ξημερώσει μια νέα εποχή για τους κατόχους συσκευών iOS, μιας και για πρώτη φορά στα χρονικά θα επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών που προέρχονται από third-party καταστήματα και όχι μόνο.

Η Apple αντιστεκόταν σθεναρά απέναντι στο sideloadin με πρόσχημα την ασφάλεια που παρέχει το App Store στους χρήστες, καθώς ελέγχονται και εγκρίνονται όλες οι εφαρμογές από τα συστήματα της για να μην υπάρχουν θέματα λειτουργικότητας και ασφάλειας.

[via]

Loading