ΗΠΑ: Χρηματόδοτηση ύψους $900 εκατ. για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εντείνει ακόμη περισσότερο τις ενέργειες της για ένα μέλλον με ηλεκτρικά οχήματα, καθώς ο πρόεδρος Biden επιβεβαίωσε πως θα χρηματοδοτήσει με περισσότερα από $900 εκατομμύρια την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης σε όλη την επικράτεια της χώρας. Η χρηματοδότηση αυτή είναι το πρώτο μέρος του συνολικού πακέτου ύψους $7.5 δισ. που θα διατεθεί για τον ίδιο λόγο σε βάθος χρόνου.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ σημείωσαν ρεκόρ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, μιας και πωλήθηκαν 208.411 οχήματα, αλλά το υπάρχον δίκτυο σταθμών φόρτισης δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που αυξάνονται εκθετικά όσο περνούν οι μήνες.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Detroit Auto Show 2022, o Joe Biden δήλωσε τα εξής:

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι δώσαμε έγκριση για την χρηματοδότηση των πρώτων 35 Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου του Michigan, προκειμένου να στήσουν το δικό τους δίκτυο σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης. Το περίφημο road trip στους δρόμους των ΗΠΑ θα γίνει ηλεκτρικό.

Στόχος των ΗΠΑ είναι να λειτουργούν περισσότεροι από 500.000 σταθμοί φόρτισης μέχρι το 2030, ενώ σήμερα υπάρχουν μόλις 46.570. Επίσης, θα ενταθούν οι καμπάνιες για να πειστούν οι πολίτες να επιλέξουν ηλεκτρικό όχημα, με σκοπό οι πωλήσεις να ξεπεράσουν το 50% των νέων οχημάτων μέχρι το 2030.

[via]

Loading