iPhone 13 και iPhone 13 mini: Επίσημα με μικρότερο notch, τρομερές δυνατότητες και τις ίδιες τιμές

Ώρα να περάσουμε στο κυρίως πιάτο του σημερινού Apple Event, δηλαδή τα νέα iPhone 13. Ο Tim Cook μίλησε για το καλύτερο iPhone που έχουν φτιάξει ποτέ (πρώτη φορά το ακούμε…) και φυσικά ξεκίνησε με το βασικό μοντέλο, το iPhone 13.

Η πρώτη παρατήρηση είναι το κατά 20% μικρότερο notch στην πρόσοψη που δίνει περισσότερο χώρο για την οθόνη. Το εσωτερικό εχει επανασχεδιαστεί για να χωρέσουν μεγαλύτερη μπαταρία.

iphone-13-1.jpg

Οι οθόνες XDR Retina είναι κατά 28% πιο φωτεινές (1200nits φωτεινότητα), ενώ καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Περνάμε στον νέο επεξεργαστή A15 Bionic, με την Apple να ρίχνει καρφί ότι οι επεξεργαστές της είναι ήδη 2 χρόνια πιο μπροστά σε επιδόσεις από τον ανταγωνισμό (50% ταχύτερος). Κατασκευασμένος στα 5nm, ο νέος επεξεργαστής διαθέτει 6-core CPU (2 high / 4 efficiency), νέα 16-core Neural Engine (15.8teraflops απόδοση), quad-core GPU και επεξεργαστή εικόνας που απογειώνει τη λειτουργικότητα των καμερών όχι μόνο για τη Φωτογραφία.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, τα iPhone 13 και iPhone 13 mini διαθέτουν διπλό αισθητήρα στο πίσω μέρος με αισθητήρα 12MP f/1.6 και τεχνολογία sensor-shift OIS για σταθεροποίηση εικόνας και τρομερή λεπτομέρεια στις λήψεις με χαμηλό φωτισμό. Ο δεύτερος αισθητήρας είναι επίσης custom made από την Apple με 12MP και ultrawide φακό. 

iphone-13-camera.jpg


Στη λήψη video ενσωματώνεται το Cinematic Mode που προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάζεις την εστίαση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της λήψης. Η αλλαγή γίνεται αυτόματα στο νέο σημείο ενδιαφέροντος με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Αν δείτε το video θα καταλάβετε πόσο εντυπωσιακό είναι, πόσο μάλλον όταν μπορείς να το κάνεις με μια συσκευή που βγάζεις από την τσέπη σου…Επαναλαμβάνουμε, σε πραγματικό χρόνο με Dolby Vision και υποστηρίζεται επίσης από την εμπρόσθια κάμερα.

Στο θέμα της συνδεσιμότητας, η Apple ενσωματώνει 5G modem και συνεργάζεται με περισσότερους από 200 παρόχους τηλεπικοινωνιών σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο για να παρέχει την ταχύτερη δυνατή mobile εμπειρία.

Η αυτονομία όχι μόνο δεν επηρεάζεται από τις αναβαθμίσεις σε όλο το hardware και την οθόνη, αλλά είναι και καλύτερη. 2.5 ώρες περισσότερη μπαταρία σε σύγκριση με το iPhone 12 και 1.5 ώρες περισσότερη μπαταρία σε σύγκριση με το iPhone 12 mini αντίστοιχα.

iphone-13-a15-bionic.jpg

Φυσικά, υποστηρίζουν όλα τα αξεσουάρ MagSafe και έρχονται με ακόμα πιο βελτιωμένες τεχνολογίες για την προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας.

Το iPhone 13 mini ξεκινά από τα $699, ενώ το iPhone 13 από τα $799. Η minimum χωρητικότητα είναι τα 128GB και υπάρχουν επιλογές για 256GB και 512GB.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading