Τα Transformers μπορούν να κατασκευαστούν στην πραγματικότητα και αυτό το ρομπότ είναι η απόδειξη! [Videos]

Όλα αυτά τα χρόνια θα έχετε διαπιστώσει ότι γουστάρουμε πολύ τα ρομπότ, επομένως, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ενθουσιαστούμε με το J-deite RIDE που κατασκεύασαν οι Brave Robotics, Asratac και Sansei Technologies στην Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα ρομπότ με ύψος 4m που μεταμορφώνεται σε σπορ αυτοκίνητο μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό! Ναι, καλά καταλάβετε, είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει ποτέ σε πραγματικό Transformers!

Οι δημιουργοί θα το παρουσιάσουν επίσημα στο φεστιβάλ "GoldenWeek DOKIDKOI Festa All Working Cars Assemble!" στο Τόκιο στις 5 Μαΐου, ενώ από το Νοέμβριο θα βρίσκεται στη Φλόριντα (ΗΠΑ) στην έκθεση IAAPA Attractions Expo.

Η κατασκευή του J-deite RIDE είναι κυρίως από αλουμίνιο και τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου, έχει καμπίνα δύο ατόμων και ζυγίζει κάτι λιγότερο από 2 τόνους. Η διαχείριση του μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως ή από τον οδηγό που χειρίζεται το λειτουργικό σύστημα V-Sido για να ελέγχει το αυτοκίνητο, αλλά και το walking mode του ρομπότ. Η μέγιστη ταχύτητα περιπάτου φτάνει τα 30km/h και του αυτοκινήτου ξεπερνά τα 60km/h.

Στην κατασκευή έχει συμμετέχει ενεργά και ο θρυλικός μηχανικός Kunio Owara, τα σχέδια του οποίου ενέπνευσαν πολλά manga και anime, όπως η σειρά Gundam.

 

[via]

Loading