O James Cameron στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών [Videos]

Όπως επιβεβαιώνει η ομάδα του National Geographic, στις 7:52 π.μ. τοπική ώρα ο James Cameron πραγματοποίησε την περιβόητη σόλο κατάδυσή του στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο γνωστό σημείο των ωκεανών. Μετά από 2 ώρες και 36 λεπτά κατόρθωσε να φτάσει στον πυθμένα (σε βάθος 10.898m) από όπου και καθησύχασε τους συνεργάτες του με το εξής tweet:

"Μόλις έφτασα στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών. Πρώτη φορά το να πιάνεις πάτο  είναι τόσο απολαυστικό! Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας αυτά που βλέπω."

Την κατάδυση πραγματοποίησε με το υποβρύχιο Deepsea Challenger που ο ίδιος συνηθίζει να αποκαλεί "κατακόρυφη τορπίλη". Ο James Cameron είναι ο τρίτος άνθρωπος που καταφέρνει να καταδυθεί στο σημείο αυτό και ο πρώτος που θα επιστρέψει με τρισδιάστατα κινηματογραφικά πλάνα του βυθού και ανεκτίμητης αξίας δείγματα για τους επιστήμονες.

Αυτή τη στιγμή η αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη με το διάσημο σκηνοθέτη να κινηματογραφεί επί έξι ώρες τοπία πιο εξωγήινα για τον άνθρωπο από το ίδιο το φεγγάρι. Από την έρευνα του αναμένεται να έρθουν στο φως νέα πρωτοεμφανιζόμενα είδη που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως "εξωγήινοι του βυθού" και η μελέτη των οποίων ενδέχεται να αποδειχτεί κομβικής σημασίας για την αναζήτηση μορφών ζωής στο Διάστημα.

Την τεχνολογία πίσω από την απίστευτη αυτή αποστολή και πολλά άλλα μπορείτε να απολαύσετε στα video που ακολουθούν:

[πηγή nationalgeographic]
Loading