Juno: Πλησιάζει σε απόσταση μόλις 1000km από την επιφάνεια του Γανυμήδη!

Το διαστημικό σκάφος Juno συνεχίζει το ταξίδι του στον “περίγυρο” του πλανήτη Δία και σήμερα θα πλησιάσει σε απόσταση μόλις 1000km από την επιφάνεια του μεγαλύτερου δορυφόρου του, του Γανυμήδη. Αυτή είναι η εγγύτερη απόσταση που έχει φτάσει ποτέ η NASA από τον Μάιο του 2000, με τη διαστημική υπηρεσία να ευελπιστεί ότι οι πληροφορίες που θα συλλέξει θα τη βοηθήσουν να προετοιμάσει μελλοντικές αποστολές προς το σύστημα των δορυφόρων του Δία.

Όπως αναφέρει η NASA, το Juno είναι εξοπλισμένο με πολύ πιο εξελιγμένα εργαλεία και αισθητήρες για να συλλέξει εικόνες, αλλά και πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη σύσταση του Γανυμήδη, ο οποίος έχει μέγεθος μεγαλύτερο από τον πλανήτη Ερμή, διαθέτει πυρήνα από σίδηρο και βραχώδη επιφάνεια καλυμμένη από ένα παχύ στρώμα πάγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1996 με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Hubble οι ερευνητές ανακάλυψαν πως η αρκετά αραιή ατμόσφαιρα του Γανυμήδη περιλαμβάνει οξυγόνο, αλλά σε πολύ μικρή συγκέντρωση για να υποστηρίξει ζωή. Εκτιμούν, ωστόσο, ότι ενδεχομένως να κρύβεται κάποιος ωκεανός κάτω από το στρώμα πάγου και βράχου της επιφάνειας.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η NASA θα επανέλθει με πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[NASA]

Loading