Ki: Το νέο πρωτόκολλο ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας!

Μία νέα , άκρως ενδιαφέρουσα, τεχνολογία που είδαμε από κοντά στην IFA 2019 στο Βερολίνο είναι το Ki. Ένα νέο πρωτόκολλο ασύρματης φόρτισης το οποίο βασίζεται στο καταξιωμένο πρότυπο Qi και αφορά την ασύρματη φόρτιση συσκευών κουζίνας!


Το Ki Cordless Kitchen προωθείται από το Wireless Power Consortium ως η επερχόμενη λύση για ευέλικτες κουζίνες που θα μπορούν να παρέχουν ασύρματα μέχρι 2200 watts ισχύος σε έξυπνες ασύρματες συσκευές κουζίνας - επιτρέποντάς τους να λειτουργούν χωρίς την ακαταστασία των καλωδίων. 

Οι συσκευές όπως τοστιέρες, μπλέντερ, καφετιέρες, φριτέζες κ.α. τροφοδοτούνται επαγωγικά απλά και μόνο με την τοποθέτηση τους στους επάνω στους ενσωματωμένους πομπούς φόρτισης Ki στις τυπικές επιφάνεις πάγκων κουζίνας (κατασκευασμένες από μάρμαρο, γρανίτη ή ξύλο).

Βασικά πλεονεκτήματα του πρωτοκόλλου Ki Cordless Kitchen

  • Αποδοτικότητα χώρου: Επιτρέπει την προετοιμασία, το μαγείρεμα και τον καθαρισμό των τροφίμων στην ίδια επιφάνεια. Μία συμβατή με το Ki κουζίνα θα προσφέρει πρωτοφανή ευελιξία στη χρήση του χώρου της, στοιχείο ιδανικό για τα μικρά διαμερίσματα με τους περιορισμένος χώρους.
  • Συμβατότητα: Οι πομποί τροφοδοσίας Ki Cordless Kitchen είναι συμβατοί με όλους τους (μη-μεταλλικούς) πάγκους ή επιτραπέζια υλικά. 
  • Σχεδιασμός: Δεδομένου ότι οι πομποί τροφοδοσίας Ki Cordless Kitchen εγκαθίστανται κάτω από τους πάγκους, όλες οι καλωδιώσεις είναι κρυφές. Αυτό δημιουργεί ένα κομψό design για την κουζίνα, εξαλείφοντας την ανάγκη για μπίζες και καλώδια επάνω στους πάγκους.
Loading