Η Qualcomm θα ενσωματώσει 5G modem και στις σειρές 6 και 7

Το 2019 είναι η χρονιά που φέρνει για πρώτη φορά στη ζωή των καταναλωτών (σε ορισμένες χώρες και περιοχές) την τεχνολογία 5G, αλλά για την ώρα οι συσκευές που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα είναι λίγες στον αριθμό και βασίζονται σε chipsets που "κουμπώνουν" ξεχωριστά στους επεξεργαστές τους.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει πολύ σύντομα με τη σειρά Huawei Mate 30 χάριν στο Kirin 990 SoC, αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε πληθώρα νέων SoCs που θα πράττουν το ίδιο. Η Qualcomm προφανώς δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω από τις εξελίξεις, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Christiano Amon, στην ομιλία του στο πλαίσιο της IFA 2019.

Η Qualcomm, μάλιστα, σκοπεύει να ενσωματώσει 5G modem και στις mid-range σειρές επεξεργαστών 6 και 7 που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2020. Αυτό σημαίνει πως το 2020 δεν θα θεωρείται είδηση ότι ένα smartphone υποστηρίζει 5G δίκτυα, ακόμη και στην περίπτωση που κοστίζει €200-400. Εξυπακούεται ότι και το flagship SoC της σειράς 8 (Snapdragon 865) θα διαθέτει ενσωματωμένο 5G modem.

Κλείνοντας, ο κ. Amon τόνισε ότι τα νέα SoCs της Qualcomm θα υποστηρίζουν τόσο το φάσμα mmWave, όσο και το sub-6GHz.


Loading