Κλείνουν τέσσερα gaming studios του Xbox

Μετά από μια περίοδο τεράστιων επενδύσεων στον χώρο του gaming, ήρθε η ώρα να γίνουν ορισμένες διορθωτικές κινήσεις από πλευράς Microsoft, οι οποίες δυστυχως επηρεάζουν ορισμένα σημαντικά studios. Η εταιρεία θα κλείσει 4 studios και ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι Arkane Austin (Redfall) και Tango Gameworks (Ghostwire: Tokyo)!

Σύμφωνα με το IGN, ο Matt Booty του τμήματος Xbox έστειλε ένα email σε όλη την εταιρεία που περιγράφει λεπτομερώς τα επερχόμενα λουκέτα σε στούντιο.

Αυτές οι αλλαγές δεν αντικατοπτρίζουν τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες των ταλαντούχων ατόμων σε αυτές τις ομάδες ή τα ρίσκα που πήραν για να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Αναγνωρίζω ότι αυτές οι αλλαγές είναι επίσης αποδιοργανωτικές για τις διάφορες ομάδες υποστήριξης της ZeniMax και της Bethesda που φέρνουν τα παιχνίδια μας στην αγορά. Παίρνουμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις για να δημιουργήσουμε δυναμικότητα ώστε να αυξήσουμε τις επενδύσεις σε άλλα τμήματα του χαρτοφυλακίου μας και να επικεντρωθούμε στα παιχνίδια που αποτελούν προτεραιότητα μας.


Τα άλλα δύο στούντιο που επηρεάζονται είναι τα Alpha Dog Games και Roundhouse Games. Η πρώτη είναι μια εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για φορητές συσκευές, περισσότερο γνωστή για το Mighty Doom, και το δεύτερο στούντιο ιδρύθηκε το 2019 μετά το κλείσιμο της Human Head Studios. Η Roundhouse θα συγχωνευτεί επίσης με την Zenimax Online Studios.

Αυτός ο γύρος απολύσεων έρχεται λίγο μετά τις απολύσεις 1900 θέσεων εργασίας που είχε ήδη πραγματοποιήσει το τμήμα Xbox τον περασμένο Ιανουάριο.

[IGN]

Loading