KURATAS Mech Robot, με ύψος 4m σε φέρνει στον κόσμο του Robotec! [Video]

Αν σας περισσεύει €1.000.000 και σας αρέσουν τα robot τότε πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στο KURATAS της Suidobashi Heavy Industries, η οποία κάνει πραγματικότητα τα παιδικά μας όνειρα (τουλάχιστον στους φανατικούς του Robotec...).

KURATAS Mech Robot

Όπως εξηγεί και το παρακάτω video, ο χειριστής εισέρχεται στο πιλοτήριο του KURATAS και χειρίζεται το robot (ύψους 4 μέτρων...) με συνδυασμό φυσικών κινήσεων, χειρονομιών και μιας touchscreen, ενώ είναι δυνατός ο χειρισμός και με εξωτερική συσκευή-τηλεχειριστήριο.

Το KURATAS διαθέτει κινητήτα diesel και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι τα 10km/h σε πλήρη κίνηση, ενώ ο πιλότος μπορεί να ρυθμίσει κατάλληλα το ύψος του robot για να επιτύχει την καλύτερη δυνατή στάση.

Τέλος, είναι εξοπλισμένο και με μερικά όπλα, το LOHAS launcher που εκτοξεύει μπουκάλια νερού με μεγάλη ταχύτητα, και τα δύο gatling που εκτοξεύουν 6000 σφαίρες αεροβόλου ανά λεπτό (6000 BBs per minute)! Το ενδιαφέρον είναι ότι τα gatling ενεργοποιούνται όταν χαμογελά ο πιλότος, ενώ με την τεχνολογία facial tracking κλειδώνει ο στόχος!

[via TheVerge]

Loading