Τα νέα φώτα στο Las Vegas τροφοδοτούνται από τα βήματα των πεζών [Video]

engoplanet_1

Έχουμε δει και στο παρελθόν προσπάθειες για τη δημιουργία "έξυπνων" δρόμων και πεζοδρομίων που θα εκμεταλλεύονται οικολογικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για διάφορους σκοπούς (π.χ. για τα φώτα). Αυτή τη φορά έρχεται στη δημοσιότητα μια κατασκευή της EnGoPlanet, η οποία βρήκε ήδη δοκιμαστική εφαρμογή στο Las Vegas.

Solar Roadways: Επίστρωση δρόμων και πεζοδρομίων με ηλιακούς συλλέκτες για λύση του ενεργειακού προβλήματος! [Videos]

Πρόκειται για συστήματα που έχουν εγκατασταθεί στην Boulder Plaza, τα οποία συνδυάζουν φωτοβολταϊκά panels και πιεζοηλεκτρικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται από τα βήματα των περαστικών για την παραγωγή ενέργειας 4-8 Watt/βήμα, ανάλογα με την πίεση που ασκείται. Κάθε σύστημα λειτουργεί αυτόνομα και παράγει αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία φώτων LED, καμερών ασφαλείας και σημείων φόρτισης. Παράλληλα, οι διαχειριστές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες που αφορούν το περιβάλλον, την σύσταση του αέρα και φυσικά στατιστικές για τη χρήση των πεζόδρομων χάριν σε ειδικούς αισθητήρες.

Σύμφωνα με τον CEO της EnGoPlanet, Petar Mirovic, αυτή η πρώτη δοκιμή είναι απλά ένα δείγμα των δυνατοτήτων που προσφέρει το σύστημα τους και στόχος τους είναι να εξαπλωθεί η χρήση του σαν εναλλακτική επιλογή για τα φώτα των δρόμων και όχι μόνο.

 

[via]

Loading