Leica SL2: Επίσημα η νέα full-frame 47MP με δυνατότητα λήψης 5K video

Η Leica αποκάλυψε τη νέα ναυαρχίδα της στην κατηγορία των full-frame καμερών, με ονομασία Leica SL2. Το νέο μοντέλο έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με την original Leica SL, όπως νέα compact κατασκευή, νέο αισθητήρα 47MP, νέο επεξεργαστή εικόνας Maestro III, βελτιωμένη ηλεκτρονική διόπτρα και οθόνη αφής, ανανεωμένο μενού ρυθμίσεων και πολύ καλύτερες δυνατότητες στη λήψη video.

Πιο αναλυτικά, η νέα Leica SL2 έχει κατασκευαστεί από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου και έχουν τοποθετήσει ειδικό ψευδοδερμάτινο υλικό στη λαβή της για μεγαλύτερη σταθερότητα στο κράτημα. Το βάρος είναι 928 γραμμάρια μαζί με τη μπαταρία του και αυτή η αύξηση οφείλεται στο ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 διευθύνσεων.

Ο αισθητήρας 47MP προσφέρει σχεδόν διπλάσια ανάλυση σε σύγκριση με τη Leica SL και καθιστά το νέο μοντέλο ως μία από τις καλύτερες full-frame σε αυτόν τον τομέα. Το burst mode φτάνει έως και τα 10 fps με χρήση του μηχανικού κλείστρου ή 20fps στο αθόρυβο ηλεκτρονικό mode. Σε ό,τι αφορά το σύστημα αυτόματης εστίασης, αυτό έρχεται με δυνατότητα tracking για τα αντικείμενα, καθώς και με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου και ματιών.

Η νέα ηλεκτρονική διόπτρα είναι OLED ανάλυσης 5.8MP, ενώ η οθόνη αφής 3.2’’ LCD προσφέρει πλήρη πρόσβαση στο ανανεωμένο μενού ρυθμίσεων. Σχετικά με το τελευταίο, έχει ενσωματωθεί και quick menu για να βρίσκεις άμεσα τις πιο συνηθισμένες λειτουργίες. Στον τομέα της λήψης video, η Leica SL2 υποστηρίζει ανάλυση έως 5K στα 30fps, 4K στα 60fps με χρήση του πλήρους εύρους του αισθητήρα και υποστηρίζει το πρότυπο 4K bit 10-bit 4:2:2 L-log.

Σε άλλα χαρακτηριστικά συναντάμε υποδοχές για μικρόφωνο/ακουστικά, υποδοχή USB Type-C 3.1 για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων, ενώ το σύστημα L-Mount υποστηρίζει όλους τους αντίστοιχους φακούς των Leica, Panasonic και Sigma.

Η Leica SL2 θα κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο σε τιμή κοντά στα $6000.

[via]

Photo Gallery

Loading