Νέα πατέντα από την LG για αναδιπλώμενο smartphone με full-screen οθόνη

Είναι ξεκάθαρο ότι η LG σκοπεύει κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει το δικό της αναδιπλώμενο smartphone, καθώς είναι ήδη η τρίτη φορά που βλέπουμε διαφορετική πατέντα από την εταιρεία μέσα στο 2018. Αυτή τη φορά περιγράφεται smartphone που αναδιπλώνεται στο μισό προς τα μέσα, ενώ γίνεται αναφορά και σε ορισμένες ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

Η συσκευή που βλέπουμε στα σχεδιαγράμματα αποτελεί μια μεγάλη έκδοση ενός κανονικού smartphone που διπλώνει στο μισό και ο μεντεσές γυρίζει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην προκαλέσει ζημιά στην εύκαμπτη οθόνη που θα ανοίγει αυτόματα όταν βρεθεί σε θέση πλήρους έκτασης. Στην περίπτωση που είναι αναδιπλωμένη, θα συγκρατείται με τη βοήθεια μαγνητών.

Από πλευράς λειτουργιών, η πατέντα αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούν να εκμεταλλεύονται την κάμερα ακόμη και όταν η οθόνη θα είναι κλειστή (δηλαδή διπλωμένη στη μέση) πιθανότατα για να τραβούν videos από την δική τους οπτική γωνία χωρίς να δεσμεύονται τα χέρια τους από τη συσκευή.

Επιπλέον, ο μηχανισμός αναδίπλωσης θα επιτρέπει το στήσιμο της συσκευής σε διάφορες θέσεις, π.χ. σε σχήμα V για να βγάζεις σταθερές φωτογραφίες ή με ελαφριά δίπλωση για να στέκεται οριζόντια όταν παρακολουθείς videos.

Καλές οι πατέντες, αλλά θα θέλαμε να δούμε και κάτι πιο χειροπιαστό.

[via]

Loading