up_icon
Misc

Lime: Πρώτο συνέδριο Εκπαίδευσης & Ασφάλειας για τη μικροκινητικότητα

21 Αυγούστου 2019 Yannis Elpidis

Lime: Πρώτο συνέδριο Εκπαίδευσης & Ασφάλειας για τη μικροκινητικότητα

Η ραγδαία ανάπτυξη της μικροκινητικότητας σε όλο τον κόσμο δημιούργησε ένα κρίσιμο ζήτημα: καθώς υιοθετούμε πιο αποτελεσματικούς και έξυπνους τρόπους μεταφοράς, πως εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των οδηγών αλλά και του κοινού;

Η Lime οργάνωσε στα μέσα Ιουλίου στο Σαν Φρανσίσκο το πρώτο συνέδριο για Εκπαίδευση & Ασφάλεια στη μικροκινητικότητα. Στο συνέδριο συμμετείχαν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ειδικοί στα θέματα μεταφορών, υποστηρικτές, δικηγόροι και υπεύθυνοι των τοπικών κοινωνιών, καθώς και η ομάδα της Lime. Συζητήθηκαν τρόποι για τη βελτίωση του προϊόντος και τη λειτουργική ασφάλεια, την προώθηση καλών πρακτικών του κλάδου και την θέσπιση νέων προτύπων για την ασφάλεια στους δρόμους.

Όπως δήλωσε ο David Spielfogel, Chief Policy Officer της Lime,

Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις μια τόσο σύνθετη ομάδα ανθρώπων να συναντώνται για να αναζητήσουν λύσεις σε τόσο πολύπλοκα προβλήματα. Οι πόλεις αλλάζουν ριζικά καθώς απομακρυνόμαστε από τη χρήση των αυτοκινήτων και υιοθετούμε πιο οικονομικές, περισσότερο βιώσιμες και ασφαλείς μορφές μετακίνησης, και η Lime δεσμεύεται να είναι υπεύθυνος ηγέτης του χώρου αυτού παγκοσμίως

Στα βασικά συμπεράσματα του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται μια σειρά από ανάγκες, όπως οι βελτιώσεις στο υλικό και τον σχεδιασμό των οχημάτων, πιο πρακτική νομοθεσία που εξισορροπεί το πεδίο μεταξύ της μικροκινητικότητας και των αυτοκινήτων, και σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές που θα βοηθήσουν στην αποφυγή ατυχημάτων που προκαλούνται από τα αυτοκίνητα όταν αλληλεπιδρούν με πεζούς, ποδηλάτες ή χρήστες της μικροκινητικότητας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Lime ανακοίνωσε επίσης τα μέλη της νέας παγκόσμιας ομάδας Public Policy και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Ασφάλεια οι οποίοι συμμετείχαν και στις συζητήσεις. Η επιτροπή αποτελείται από ειδικούς στην ασφάλεια, στην ακαδημία, στις μεταφορές και στο περιβάλλον:

  • Inez Tenenbaum, πρώην Πρόεδρος, U.S. Consumer Product Safety Commission
  • Kathleen O'Toole, πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας της πόλης του Σιάτλ
  • Carol Browner,Πρώην Διευθύντρια του Λευκού Οίκου για πολιτικές Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  • Charles Brown, Ερευνητής Μεταφορών και Καθηγητής Πανεπιστημίου

Η Lime θα επεκτείνει την συμβουλευτική επιτροπή για να συμπεριλάβει μέλη και από την Ευρώπη και έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα οργανώσει ακόμα ένα συνέδριο για την Ασφάλεια στην περιοχή αργότερα μέσα στον χρόνο.

Το συνέδριο της Lime για την Εκπαίδευση & Ασφάλεια αποτελεί την πιο πρόσφατη δράση από μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν την υπεύθυνη οδήγηση σε όλη την κοινότητα των χρηστών ηλεκτρικών πατινιών. Ακαδημίες για τους Πρώτους Χρήστες, όπως αυτές που οργανώθηκαν πρόσφατα στο Λος Άντζελες και στο Σικάγο, αποτελούν επίσης επιτυχημένες δράσεις της καμπάνιας Respect the Ride της εταιρείας.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon