MediaTek: Κατάφερε να ξεπεράσει την Qualcomm σε μερίδιο στην αγορά επεξεργαστών;

Από φτωχός συγγενής στην πρώτη θέση των ΗΠΑ στους κατασκευαστές chipsets. Αυτό ισχυρίζονται, τουλάχιστον, οι αναλυτές της IDC, αποδίδοντας μερίδιο 48.1% στην κατηγορία των επεξεργαστών στη MediaTek για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2021 αντί 43.9% της Qualcomm.

Συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο η διαφορά είναι πολύ εντυπωσιακή, αφού η μεν MediaTek είχε ποσοστό 41% και η Qualcomm 56%, εκτός αν λάβουμε υπόψιν την αναφορά της Counterpoint Research για το Q4 2021 που μας δίνει μια τελείως διαφορετική εικόνα. Για την ακρίβεια, η εταιρεία αναλύσεων δίνει ποσοστό 55% στην Qualcomm και μόλις 37% στη MediaTek!

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα με τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η MediaTek έχει καταφέρει να γεμίσει την αγορά με τα δικά της πιο προσιτά chipsets για entry-level και mid-range συσκευές, ενώ επιχειρεί να κλέψει μερίδιο από την premium αγορά προσπαθώντας να πείσει κατασκευαστές και καταναλωτές ότι τα high-end chipsets της είναι εφάμιλλα, αν όχι καλύτερα, των Qualcomm Snapdragon και Samsung Exynos.

[via]

Loading