O νέος οκταπύρηνος επεξεργαστής της MediaTek με κεραία 4G LTE και δυνατότητα 4K video

MediaTek

H MediaTek μετά την παρουσίαση του πρώτου επεξεργαστή πραγματικά οκτώ πυρήνων πριν από μερικούς μήνες προχωρά σήμερα στην αναβάθμισή του μετά και την ανακοίνωση της τεχνολογίας Cortex-A17 από την ARM. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δοκιμάζει ένα νέο επεξεργαστή που αποτελείται από τέσσερις πυρήνες 2.2 έως 2.5 GHz τεχνολογίας Α17 και τέσσερις πυρήνες 1.7GHz A τεχνολογίας Α7. Για τις γραφικές ικανότητες η MediaTek επέλεξε την Rogue PowerVR Series6 GPU.

Παρόλο που ο Α17 απευθύνεται κυρίως στη μεσαία κατηγορία συσκευών η MediaTek σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία σε premium συσκευές ενάντια στους Snapdragon 800 και 805 της Qualcomm. Η εταιρεία ισχυρίζεται, πάντως, ότι ο επεξεργαστής είναι γρηγορότερος και πιο αποδοτικός από τον οκταπύρηνο Exynos, ο οποίος έχει τέσσερις πυρήνες Α15 και τέσσερις Α7 σε μικρότερες ταχύτητες.

Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο νέος επεξεργαστής της MediaTek (με την κωδική ονομασία MT6595) είναι το πρώτο οκταπύρηνο σύστημα LTE με ενσωματωμένο το H.265 Ultra HD Codec που προσφέρει δυνατότητα 4Κ2Κ για λήψη και αναπαραγωγή βίντεο.

Οι πρώτες συσκευές που θα διαθέτουν τον ΜΤ6595 αναμένονται στην αγορά το δεύτερο μισό του 2014.

[via Engadget]

Loading