Μη σου τύχει! Κέρδισε $340 εκατ. στο Powerball, δεν πήρε σεντ και τώρα....δικαστήρια

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι μας έχουμε ευχηθεί να κερδίζαμε το Τζόκερ και να ησυχάζαμε μια και καλή από τα οικονομικά βάσανα της ζωής, αλλά αν ποτέ αυτό συμβεί σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να ζήσουμε μια εμπειρία σαν αυτού του τύπου από την Washington D.C. των ΗΠΑ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχει μια λοταρία που κάνει το δικό μας Τζόκερ να μοιάζει με…ψίχουλα. Πρόκειται για το Powerball που σπάνια το κερδίζει κάποιος, αλλά όταν αυτό συμβαίνει τα νούμερα ξεπερνούν συνήθως τα $100 εκατ. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι θα κάνατε εάν μπαίνατε στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου οργανισμού για να ελέγξετε το λαχείο σας και να βλέπατε ότι είστε ο μεγάλος νικητής που «τσεπώνει»…$340 εκατ.! 

Αυτό πίστευε ο John Cheeks, ο οποίος αγόρασε το λαχείο του στις 6 Ιανουαρίου 2023 για την κλήρωση της επόμενης ημέρας και όταν επισκέφθηκε την ιστοσελίδα στις 8 Ιανουαρίου διαπίστωσε ότι οι αριθμοί του κερδίζουν το μεγάλο jackpot. Εδώ αρχίζει ο εφιάλτης…Όταν ο Cheeks επιχείρησε να εξαργυρώσει το δελτίο του, ο οργανισμός D.C. Office of Lottery and Gaming του ανέφερε ότι τελικά δεν έχει κερδίσει, διότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στη δημοσίευση λανθασμένων νικητήριων αριθμών!

Αφού γλίτωσε μάλλον από...απανωτά εγκεφαλικά, ο Cheeks αποφάσισε να προχωρήσει σε αγωγή κατά του Powerball και του αρμόδιου οργανισμού, η οποία ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ο Cheeks κατηγορεί για συνωμοσία, αμέλεια και απάτη.

Όπως αναφέρει το NBC Washington, υπάλληλος του D.C. Office of Lottery and Gaming του είπε πως το λαχείο του είναι…για τον κουβά, διότι τα νούμερα του δημοσιεύθηκαν κατά λάθος από την Taoti, την διαφημιστική εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείριση της ιστοσελίδας του οργανισμού. Στην αγωγή του Cheeks συμπεριλαμβάνεται, προφανώς, και η Taoti, η οποία ισχυρίζεται πως τα συγκεκριμένα νούμερα δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο δοκιμής και ότι δεν ήταν αυτά που έβγαλε η κληρωτίδα του Powerball στις 7 Ιανουαρίου 2023. Ανέφερε, μάλιστα, ότι τα νούμερα ήταν online στην σελίδα του οργανισμού από τις 6 Ιανουαρίου 2023 (δηλαδή την ημέρα πριν την κλήρωση), ωστόσο, δεν εξήγησε γιατί τα άφησε να φαίνονται ως τα νικητήρια μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2023!

Ο Rick Evans, δικηγόρος του Cheeks, δεν πιστεύει το επιχείρημα που παρουσιάζουν οι υπεύθυνοι της λοταρίας της Ουάσινγκτον. Σε δήλωσή του, o Evans επεσήμανε ότι ούτε το Powerball ούτε το D.C. Lottery έκαναν καμία δημόσια ανακοίνωση πως η κλήρωση του παιχνιδιού της 7ης Ιανουαρίου είχε παραποιηθεί.

Ποτέ δεν σταμάτησαν να πωλούν λαχνούς για την επόμενη κλήρωση του Powerball, η οποία ήταν βασισμένη στα κέρδη του που δεν πληρώθηκαν ποτέ, και ποτέ δεν ανακοίνωσαν το λάθος τους στον κ. Cheeks ή στο κοινό. Ποτέ δεν σταμάτησαν το παιχνίδι και δεν προσφέρθηκαν να επιστρέψουν σε κάθε παίκτη τα χρήματά του από τη λανθασμένη κλήρωση, αν αυτό συνέβη.

Ο ιδρυτής και CEO της Taoti, Brent Lightner, δήλωσε στο Gizmodo μέσω email την Τετάρτη ότι η εταιρεία δεν μπορεί να σχολιάσει εκκρεμείς νομικές υποθέσεις "όσο επιπόλαιες και αν είναι". Η Taoti αρνήθηκε τις κατηγορίες του Cheeks για αδίκημα και, αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι ο Cheeks αγόρασε στην πραγματικότητα το δελτίο του Powerball χρησιμοποιώντας τους δοκιμαστικούς αριθμούς που δημοσιεύτηκαν κατά λάθος πριν από την κλήρωση της 7ης Ιανουαρίου.

Ο Evans σημείωσε ότι η υπόθεση εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την έλλειψη διασφαλίσεων που υπάρχουν για την αποτροπή τέτοιου είδους σφαλμάτων στις επιχειρήσεις λοταρίας. Ο Cheeks ζητά από το δικαστήριο να του επιδικάσει ολόκληρο το τζακπότ του Powerball ύψους 340 εκατομμυρίων δολαρίων και ακόμη περισσότερα εκατομμύρια ως αποζημίωση. Η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.

Ανεξάρτητα του πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται ψίθυροι σχετικά με την εγκυρότητα των κληρώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά από τότε που γίνονται όλες ηλεκτρονικά...

Αν τα πάρεις ρε φίλε Cheeks, μη με ξεχάσεις...

[via]

Loading