Μία ακόμη εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία έφτασε στο Google Maps!

Οι Glanceable Directions φτάνουν επιτέλους στο Google Maps ένα χρόνο αφότου η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία. Η λειτουργία θα διατεθεί στους χρήστες σε όλες τις συσκευές iOS και Android. Η δέσμευση της Google να αναβαθμίσει το Maps είναι ευπρόσδεκτη, καθώς το Glanceable Directions είναι ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό που έχει εισάγει η εταιρεία τους τελευταίους δύο μήνες.

Τι είναι τα Glanceable Directions

Το Glanceable Directions, το οποίο ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, εμφανίζει στην οθόνη κλειδώματος τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης και οδηγίες πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο, καθιστώντας περιττή την ανάγκη συνεχούς ξεκλειδώματος του τηλεφώνου. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη διαδρομή τους απευθείας από την οθόνη κλειδώματος και ενημερώνει αυτόματα τη διαδρομή εάν ο χρήστης παρεκκλίνει από την προγραμματισμένη διαδρομή, είτε περπατάει, είτε οδηγεί, είτε κάνει ποδήλατο.

Αυτή η νέα λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πιο βολική και ασφαλέστερη πλοήγηση, μειώνοντας την ανάγκη αλληλεπίδρασης με το τηλέφωνο ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Παρά την ανακοίνωσή της, η λειτουργία δεν είχε εμφανιστεί στις ρυθμίσεις του Maps μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Η επιλογή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Loading