Η Microsoft παρουσιάζει τα Surface tablets με Windows 8

Microsoft SurfaceΗ Microsoft παρουσίασε χθες κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης δύο νέα tablets δικής της παραγωγής υπό το όνομα Surface με λειτουργικό Windows 8 Pro και Windows RT. Τα tablets διαθέτουν οθόνη 10.6 ιντσών 16:9 Full HD και μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές τους παρακάτω:

Η κατασκευή του Surface είναι από κράμα μαγνησίου ενώ η οθόνη χρησιμοποιεί το Gorilla Glass. Όπως βλέπετε διαθέτει USB 2.0, DisplayPort και MicroSD θύρες. Τα δύο tablets συνοδεύουν μια σειρά από αξεσουάρ:

Πρώτον, το ενσωματωμένο Kickstand για να μπορείτε να στηρίζετε τη συσκευή σε διάφορες γωνίες, όπως εσείς επιθυμείτε.

Επιπρόσθετα, ένα επαναστατικό κάλυμμα πάχους 3 χιλιοστών λειτουργεί τόσο ως πληκτρολόγιο όσο και ως trackpad. To Touch Cover, όπως το ονομάζει η Microsoft συνδέεται με το Surface με ένα μαγνητικό click απλά, εύκολα και γρήγορα. Διατίθεται σε πέντε ζωντανά χρώματα για να ταιριάξει όλα τα γούστα και ουσιαστικά μετατρέπει το Surface σε ένα υπερ-φορητό netbook.

Τέλος, θα κυκλοφορήσει και ένα στιλό που θα επιτρέπει την είσοδο δεδομένων στο tablet, το οποίο μάλιστα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να να αναγνωρίσει το στιλό και να μην δέχεται είσοδο από τα δάχτυλα.

Πέρα από αυτά η Microsoft δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής όσον αφορά τον επεξεργαστή που βρίσκεται στο εσωτερικό αλλά ούτε την τιμή και την διαθεσιμότητά του. Η μόνη δήλωση σχετικά με το θέμα είναι ότι θα«τιμολογηθούν ανταγωνιστικά». Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στην επίσημη ιστοσελίδα για το Surface εδώ.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το πλήρες keynote από την παρουσίαση.

Loading