Microsoft: Εξαγόρασε τη Nuance με $19.7 δισ.

Ακόμα μία πολύ σημαντική εξαγορά για τη Microsoft, η οποία κάνει δική της και τη Nuance με ένα ποσό ύψους $19.7 δισ., θέλοντας έτσι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το τμήμα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Nuance έχει “χαθεί” από το κυρίως μενού της ειδησεογραφίας εδώ και αρκετά χρόνια, παρόλα αυτά, η εταιρεία έχει γράψει τη δική της ιστορία στην εξέλιξη των λογισμικών αναγνώρισης και μεταγραφής της φωνής σε κείμενο χάριν στο Dragon. Το τελευταίο έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για πληθώρα εφαρμογών και υπηρεσιών, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ψηφιακού βοηθού Siri της Apple, αν και δεν γνωρίζουμε το εύρος της συμμετοχής του στην τεχνολογία της Apple.

Τα $19.7 δισ. της εξαγοράς αντιπροσωπεύουν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της Microsoft, μετά τα $26 δισ. που έδωσε το 2016 για να κάνει δικό της το “επαγγελματικό" κοινωνικό δίκτυο LinkedIn. Η νέα επένδυση στον τομέα του AI είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, δεδομένης της τεράστιας ανάπτυξης που σημειώνεται σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία χρόνια και των προβλέψεων που γίνονται για την τρέχουσα δεκαετία (και όχι μόνο).

Σε πρώτη φάση, πάντως, η Microsoft θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της Nuance για λύσεις που αφορούν τον τομέα της Υγείας. Η πλατφόρμα Dragon Medical One της Nuance είναι προσαρμοσμένη ειδικά για την αναγνώριση της ιατρικής ορολογίας και χρησιμοποιείται από 500.000+ επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως, με το 77% εξ αυτών να βρίσκονται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Ενισχύοντας την πλατφόρμα Microsoft Cloud for Healthcare με τις λύσεις της Nuance, και επωφελούμενοι από την τεχνογνωσία και τις σχέσεις που έχει αναπτύξει η τελευταία με τους παρόχους συστημάτων αυτόματης πρόσβασης σε ιατρικά αρχεία ασθενών, η Microsoft θα μπορέσει να ενδυναμώσει τους επαγγελματίες του κλάδου της Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο με νέες λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η Nuance παρέχει αυτό ακριβώς το “στρώμα” Τεχνητής Νοημοσύνης και είναι πρωτοπόρα στις πραγματικές εφαρμογές τεχνολογίας AI για επιχειρήσεις. Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα στον κόσμο της τεχνολογίας και ο χώρος της Υγείας η πιο επείγουσα εφαρμογή. Μαζί με τους συνεργάτες μας, θα προωθήσουμε προηγμένες λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στα χέρια των επαγγελματιών για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Microsoft]

Loading