Η Microsoft ανακοίνωσε τους νικητές του Παγκόσμιου Imagine Cup 2014

microsoft_2014_worldwide_imagine_cup_1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, βράβευσε την Παγκόσμια Νικήτρια ομάδα, ενώ ανακοινώθηκε η επέκταση του προγράμματος, με σκοπό να στηρίξει ακόμη περισσότερους καινοτόμους φοιτητές.

Η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή τους νικητές του Microsoft Imagine Cup, του κορυφαίου διαγωνισμού της εταιρίας, ο οποίος απευθύνεται σε φοιτητές τεχνολογίας, προγραμματιστές και επίδοξους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, αποτελώντας ορόσημο της πρωτοβουλίας του Microsoft YouthSpark. Τα τελευταία 12 χρόνια το Imagine Cup έχει στηρίξει περισσότερους από 1.7 εκατομμύρια φοιτητές παγκοσμίως, δίνοντας τους τα απαραίτητα εφόδια να πραγματοποιήσουν και να πετύχουν περισσότερα μέσα από το κομμάτι της τεχνολογίας. Οι νικητές προκρίθηκαν μέσα από τις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού: Games, Innovation και World Citizenship. Μια από αυτές τις τρεις ομάδες αναδείχθηκε Παγκόσμια Νικήτρια, η οποία κέρδισε το Imagine Cup καθώς και μια προσωπική συνάντηση με τον Bill Gates, ιδρυτή και σύμβουλο τεχνολογίας της Microsoft.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν στην τελετή Imagine Cup World Championship κατά τη διάρκεια του συνέδριου TechReady της Microsoft, το οποίο έλαβε χώρα στο Washington State Convention Center, το οποίο παρακολούθησαν 5,000 φοιτητές, κριτές, συνεργάτες και εργαζόμενοι της Microsoft. Η τελετή αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας εβδομάδας σημαντικών εκδηλώσεων και εορτασμού της φοιτητικής καινοτομίας.

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε:

“Δεν υφίσταται επιχείρηση, βιομηχανία ή άτομο στον πλανήτη που να μην επηρεάζεται από την τεχνολογία. Το Imagine Cup προσφέρει τη στήριξη που χρειάζονται οι φοιτητές έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται δύσκολα προβλήματα, ενώ παράλληλα να μπορούν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται μέσα από τη συνεργασία τους με άλλους. Οι προγραμματιστές φοιτητές παίζουν τεράστιο ρόλο στο να ζωντανεύουν νέες τεχνολογίες σε ένα κόσμο που κυριαρχεί το cloud και το mobile. Τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους διαγωνιζόμενους για τη σκληρή τους δουλειά και δημιουργικότητα”

Επίσης, ανακοινώθηκε η επέκταση του προγράμματος Imagine Cup, ώστε να είναι διαθέσιμο για ακόμη πιο νέους φοιτητές παγκοσμίως οι οποίοι έχουν τη θέληση να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν με τη χρήση της τεχνολογίας Microsoft. Με τη βοήθεια του προγράμματος Imagine Cup, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να κάνουν μεγάλα όνειρα, να εργάζονται δημιουργικά, να μαθαίνουν μέσα από τον ανταγωνισμό και να ζωντανεύουν τις ιδέες τους. Παράλληλα, αποκτούν σημαντικές δεξιότητες για την καριέρα τους, οι οποίες θα αποδειχθούν χρήσιμες σε όλη την πορεία της ζωής τους.

microsoft_2014_worldwide_imagine_cup_2

Σύμφωνα με τον Steve Guggenheimer, corporate vice president και chief evangelist της Microsoft

“Το Imagine Cup βοηθάει την ανάπτυξη νέων ιδεών, ενθαρρύνοντας φοιτητές να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, και να φανταστούν τι είναι εφικτό να γίνει σήμερα αλλά και στο μέλλον. Οι προγραμματιστές φοιτητές παίζουν τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη νέων καινοτομιών τεχνολογίας, με τρόπους που διαμορφώνουν τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε. Στο μέλλον, το πρόγραμμα Imagine Cup της Microsoft στοχεύει στη στήριξη ακόμη περισσότερων φοιτητών, νεαρότερης ηλικία, και με τη βοήθεια των τεχνολογιών, των δεξιοτήτων και των πόρων, να τους βοηθήσει να αναπτύξουν πάθος για την τεχνολογία, το οποίο θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς καινοτόμων. Είμαστε πολύ περήφανοι για το πρόγραμμα Imagine Cup, και ακόμη πιο περήφανοι για όλους τους φοιτητές που διαγωνίστηκαν από όλο τον κόσμο”

Οι νικητές του 12ου ετήσιου διαγωνισμού Imagine Cup είναι οι εξής:

Παγκόσμια Νικήτρια Ομάδα του Imagine Cup:

Το τρόπαιο Imagine Cup και την προσωπική συνάντηση με τον Bill Gates κέρδισε η ομάδα Eyenaemia, από την Αυστραλία, για το project Eyenaemia (νικήτρια στην κατηγορία World Citizenship)

Games

  1. Πρώτη θέση, $50,000 βραβείο και PAX Boot Camp: Team Brainy Studio, Ρωσία, Project: TurnOn
  2. Δεύτερη θέση, $10,000 βραβείο: Team Bomon, Κορέα, Project: Under Bed
  3. Τρίτη θέση, $5,000 βραβείο: Team Illogic, Αίγυπτος, Project: Puppy in Bubble

Innovation

  1. Πρώτη θέση, $50,000 βραβείο και Microsoft Ventures Boot Camp: Team Estimeet, Νέα Ζηλανδία, Project: Estimeet
  2. Δεύτερη θέση, $10,000 βραβείο: Team Tep, Ουγγαρία, Project: Tep
  3. Τρίτη θέση, $5,000 βραβείο: Team Butterfly, Μπαχρέιν, Project: Nail Polish Mixer

World Citizenship

  1. Πρώτη θέση, $50,000 βραβείο and Microsoft YouthSpark Boot Camp: Team Eyenaemia, Αυστραλία, Project: Eyenaemia
  2. Δεύτερη θέση, $10,000 βραβείο: Team SMART crew, Ταϊβάν, Project: Versatility of Usens: From Lab to Life
  3. Τρίτη θέση, $5,000 βραβείο: Team Access Earth, Ιρλανδία, Project: Access Earth

34 ομάδες φοιτητών από 34 χώρες διαγωνίστηκαν στους παγκόσμιους τελικούς μετά τη νίκη τους στους τοπικούς και στους online διαγωνισμούς. Η Microsoft έχει μοιράσει όλα τα έτη του διαγωνισμού μετρητά καθώς και άλλα έπαθλα στις νικήτριες ομάδες, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Κάποια από τα υπόλοιπα βραβεία περιλαμβάνουν τα “boot camps” τα οποία εστιάζουν σε επαγγελματικές δεξιότητες και υποστήριξη project, πακέτα διαμονής και αεροπορικά, καθώς και τα βραβεία που δόθηκαν αυτή τη βδομάδα στις νικήτριες ομάδες των παγκόσμιων τελικών.

microsoft_2014_worldwide_imagine_cup_3

Σχετικά με το Microsoft Imagine Cup

Στο 12ο του χρόνο, το Imagine Cup της Microsoft αποτελεί τον κορυφαίο διαγωνισμό της εταιρίας, ο οποίος παρέχει ευκαιρίες σε φοιτητές τεχνολογίας, προγραμματιστές και επίδοξους επιχειρηματίες, από διάφορα ακαδημαϊκά υπόβαθρα. Τους ενθαρρύνει να συνεργαστούν, να αναπτύξουν μια εφαρμογή τεχνολογίας, να σχεδιάσουν ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα και να αποκτήσουν πλήρη κατανόηση του τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να παρουσιάσει ένα νέο concept στην αγορά. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται μπορούν να μάθουν περισσότερα στο http://www.imaginecup.com. Μια πλήρης λίστα όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού υπάρχει διαθέσιμη στο https://www.imaginecup.com/Custom/Index/Competitions.

Το Imagine Cup εστιάζει στο να προσφέρει στους φοιτητές τις ευκαιρίες, τους πόρους, και την εμπειρία που χρειάζονται για να εξελιχθούν στα «καλύτερα» μυαλά παγκοσμίως. Πέρα από τις δεξιότητες και την κατάρτιση που αποκτούν για να ξεκινήσουν απίστευτες καριέρες, οι φοιτητές λαμβάνουν επιπλέον απαράμιλλη πρακτική εμπειρία, καθώς και καθοδήγηση από σημαντικά πρόσωπα του κλάδου. Κάθε ένας από τους νικητές που προκρίθηκαν μέσα από τις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού— Games, Innovation and World Citizenship — θα κερδίσουν μια “boot camp” εμπειρία από το Microsoft Ventures, το Microsoft YouthSpark είτε το PAX, μέσα από τα οποία θα λάβουν πρακτική καθοδήγηση και υποστήριξη σε ανάπτυξη project από την Microsoft και ειδικούς του κλάδου.

Ο Steven Guggenheimer συμπλήρωσε,

“Καθημερινά αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες με πολύ γρήγορους ρυθμούς – πολλές από τις οποίες αναπτύσσονται από προγραμματιστές φοιτητές, γεγονός που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έχουμε επενδύσει μακροχρόνια στο Imagine Cup. Οι διαγωνιζόμενοι που προκρίθηκαν στους παγκόσμιους τελικούς στο Σηάτλ, αντιπροσωπεύουν τα πιο «δυνατά» μυαλά φοιτητών στον κλάδο της τεχνολογίας, και είμαστε πολύ περήφανοι για όλα όσα έχουν καταφέρει. Ανυπομονούμε να τους ξαναφέρουμε στο Σηάτλ του χρόνου”

Σχετικά με το Microsoft YouthSpark

Το Microsoft YouthSpark είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 100 χώρες μέχρι το 2015. Αυτή η ευρεία πρωτοβουλία περιλαμβάνει το Citizenship, καθώς και άλλα προγράμματα της εταιρίας το οποία ενθαρρύνουν τους φοιτητές να φανταστούν και να συνειδητοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες τους, φέρνοντας τους πιο κοντά σε καλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης, εργασίας και επιχειρηματικότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.microsoft.com/youthspark.

This entry was posted in Microsoft, Misc, Technology. Bookmark the permalink.