Η Microsoft ενσωματώνει τον αισθητήρα Kinect σε πληθώρα οθονών και στοχεύει να τον φέρει σε laptops/tablets

Kinect Hardware

Μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε είδαμε για άλλη μια φορά το όραμα της Microsoft για το μέλλον, αλλά για να περάσουμε σε πιο αληθοφανείς και χειροπιαστές καταστάσεις, καλό θα είναι να δώσουμε λίγη προσοχή στις δηλώσεις του Craig Mundie, συμβούλου της εταιρείας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της Microsoft στο Seattle.

Σύμφωνα με τον Mundie, στόχος της Microsoft είναι να μικρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τις διαστάσεις του αισθητήρα Kinect, έτσι ώστε να καταφέρει να τον ενσωματώσει σε φορητές συσκευές (συγκεκριμένα ανέφερε το Surface), κάτι για το οποίο ακούσαμε πρώτη φορά πέρυσι.

Ο Mundie συνεχίζει λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί αύριο, ωστόσο, η Microsoft πειραματίζεται ήδη με την ενσωμάτωση του αισθητήρα σε πληθώρα οθονών, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για το Kinect 2. Σημειώνει, επίσης, ότι εκτός από το μέγεθος θα πρέπει να ξεπεραστεί και το πρόβλημα με την ποσότητα υπέρυθρης ακτινοβολίας που λαμβάνει μια φορητή συσκευή όταν ο χρήστης βρίσκεται έξω στο φως της ημέρας.

Το σίγουρο είναι ότι επενδύει πολλά στον αισθητήρα και είναι ζήτημα χρόνου να δούμε κάποια σοβαρή τελική προσπάθεια. Καλά να ‘μαστε, να δούμε τι θα μας παρουσιάσουν…

[via TheVerge]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Concepts, Microsoft and tagged . Bookmark the permalink.