Microsoft: Το The Elder Scrolls 6 ίσως έρθει αποκλειστικά σε Xbox και PC

Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που προέκυψαν μετά την εξαγορά της ZeniMax Media από τη Microsoft έναντι $7.5 δισ., αφορά το μέλλον των παιχνιδιών που βρίσκονται υπό ανάπτυξη από τις εταιρείες της πρώτης (π.χ. Bethesda, id Software κ.ά.). Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Kotaku, ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, κ. Phil Spencer, ρωτήθηκε για το ζήτημα ειδικά για την περίπτωση του The Elder Scrolls 6 και η απάντηση του είναι μάλλον ανησυχητική για τους κατόχους PlayStation.

Για την ακρίβεια, ο αρχισυντάκτης του Kotaku ρώτησε τον κ. Spencer αν σκοπεύουν να αποσβέσουν μέρος των $7.5 δισ. κρατώντας το The Elder Scrolls 6 αποκλειστικά για τα Xbox Series X/S και τα Windows PC, με τον κ. Spencer να απαντά μεν καταφατικά, αλλά να τονίζει πως δεν είναι σκοπός της Microsoft να στερήσει γενικότερα την πρόσβαση σε κάποια video games από τους άλλους gamers.

Για να απαντήσω απευθείας στη συγκεκριμένη ερώτηση, αν σκεφτώ που θα μπορούν να παίξουν οι gamers και τον αριθμό των πλατφορμών που προσφέρουμε - και έχουμε τα Game Pass και xCloud - πιθανότατα να μην υπάρχει η ανάγκη να διαθέσουμε αυτά τα παιχνίδια σε άλλες πλατφόρμες, ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Αν διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές, η αίσθηση που δημιουργείται από τη δήλωση είναι ότι η Microsoft μάλλον δεν έχει αποφασίσει 100% τι σκοπεύει να κάνει με τις αποκλειστικότητες των παιχνιδιών της ZeniMax. Δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να τα δούμε αποκλειστικά σε Windows PC και Xbox τουλάχιστον για ορισμένο χρονικό διάστημα, επομένως, δεν θα μας προκαλούσε μεγάλη εντύπωση αν ανακοινωθεί το The Elder Scrolls 6 ως αποκλειστικός τίτλος για τις δικές της πλατφόρμες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading