Στα χέρια της Microsoft η Bethesda έναντι $7.5 δισ.!

Ο πόλεμος της νέας γενιάς παιχνιδοκονσολών δεν θα γίνει στο κομμάτι των επιδόσεων, αφού τα Xbox Series X και PS5 είναι παραπλήσια, αλλά σε αυτό των παιχνιδιών. Η Microsoft φροντίζει να δείξει από νωρίς τα δόντια της προχωρώντας σήμερα σε μια πολύ εντυπωσιακή εξαγορά, με αφορμή και την έναρξη των προπαραγγελιών από αύριο 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, η Microsoft παίρνει στα χέρια της τη ZeniMax Media (ιδιοκτήτρια της Bethesda Softworks) δαπανώντας $7.5 δισ., δηλαδή τους δημιουργούς ορισμένων εκ των κορυφαίων video games όπως τα The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, Doom, Dishonored και Quake. Όπως παραδέχεται ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, η εξαγορά της ZeniMax Media αποτελεί ορόσημο για τη Microsoft.

Στο κοντινό μέλλον θα δούμε όλα τα παιχνίδια της Bethesda να προστίθενται στο Game Pass και μάλιστα οι νέες κυκλοφορίες θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη ημέρα στη συνδρομητική υπηρεσία, φωτογραφίζοντας το πολυαναμενόμενο Starfield.

Να σημειωθεί ότι οι σχεδόν 2300 developers της ZeniMax Media (Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog και Roundhouse Studios) συνεχίζουν κανονικά την ανάπτυξη των projects τους παρά την αλλαγή του ιδιοκτήτη.

Loading