Η Microsoft ανακοινώνει τις διαφορετικές εκδόσεις για το Windows 8

Windows 8 Consumer Preview StartScreen

Νέο δημοσίευμα από ιστοσελίδα της Microsoft μας ενημερώνει για τις εκδόσεις στις οποίες θα κυκλοφορήσει η τελική έκδοση του Windows 8. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις εκδόσεις θα είναι: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows Enterprise και Windows RT.

Το Windows RT είναι το λειτουργικό που θα βρίσκεται προεγκατεστημένο σε tablets με την αρχιτεκτονική ARM ενώ οι υπόλοιπες θα απευθύνονται στην πλατφόρμα της Intel. To Windows 8 RT θα βοηθήσει τα συστήματα να παραμείνουν «ελαφριά» αυξάνοντας κατά πολύ την αυτονομία των συσκευών. Στην έκδοση αυτή θα περιλαμβάνονται ειδικές εκδόσεις των Microsoft Word, Excel, PowerPoint και OneNote που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η πιο απλή έκδοση θα είναι το Windows 8 και θα βρίσκεται λογικά στα περισσότερα συστήματα που θα κάνουν την εμφάνισή τους όταν κυκλοφορήσει και επίσημα. Το Windows 8 Pro θα ενσωματώνει ένα μεγαλύτερο εύρος τεχνολογιών για τους επαγγελματίες, όπως κρυπτογράφηση, virtualization, διαχείριση PC και συνδεσιμότητα domain. Στο Windows 8 Pro θα μπορεί κανείς να προσθέσει έναντι αντιτίμου το Media Center σαν media pack. Μερικά χαρακτηριστικά που θα είναι αποκλειστικά στο Windows 8 Pro είναι τα BitLocker, Boot από VHD, Client Hyper-V, Group Policies και Remote Desktops.

Για τις διαφορές στα χαρακτηριστικά μπορείτε να συμβουλευτείτε το παρακάτω πινακάκι:

[via Microsoft]

Loading