MIUI 11 (Android 10): Ημερομηνίες αναβάθμισης για τα Xiaomi και Redmi smartphones

Τον περασμένο μήνα αποκαλύφθηκε το χρονοδιάγραμμα και όλες οι νέες λειτουργίες του περιβάλλοντος χρήσης MIUI 11 της Xiaomi, το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 10 και προορίζεται για διανομή σε πληθώρα smartphones της εταιρείας και της θυγατρικής της Redmi.

Σήμερα, ωστόσο, ήρθε στη δημοσιότητα το πλάνο της εταιρείας για λανσάρισμα του MIUI 11 εκτός Κίνας και μάλιστα με ένα πιο ακριβές εύρος ημερομηνιών. Η αποκάλυψη έγινε από τον επίσημο λογαριασμό MIUI India στο Twitter και προφανώς αφορά την Ινδία, αλλά πιθανότατα αποτελεί και την πρώτη σοβαρή ένδειξη πως σύντομα θα έχουμε παγκόσμιο λανσάρισμα για το MIUI 11.

miui11-rollout.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε, το πρώτο κύμα αναβάθμισης έρχεται την περίοδο 22-31 Οκτωβρίου για τα Poco F1, Redmi K20, Redmi Y3, Redmi 7, Redmi Note 7, Redmi Note 7S και Redmi Note 7 Pro, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα από 4-12 Νοεμβρίου σε περισσότερα μοντέλα, ενώ το Redmi Note 8 Pro θα αναβαθμιστεί στο MIUI 11 (Android 10) στο διάστημα 18-26 Δεκεμβρίου 2019.


miui11-features.jpg

Τι νέο φέρνει το MIUI 11

  • Dark mode: Από τις μεγαλύτερες καινοτομίες του MIUI 11 είναι η υποστήριξη του καθολικού dark mode του Android 10.
  • Επιλογή απενεργοποίησης των διαφημίσεων της Xiaomi: Στις ρυθμίσεις θα υπάρχει ξεχωριστό κουμπί που απενεργοποιεί τις διαφήμισεις που εμφανίζονται κατά διαστήματα στο MIUI.
  • Βελτιωμένο Always-On mode: Η εταιρεία προσθέτει νέα animations και themes στο Always-On mode για την οθόνη, ενώ υπάρχει και η επιλογή για να σχεδιάσεις τα δικά σου.
  • Έλεγχος του χρόνου που ξοδεύεις στο smartphone: Το αντίστοιχο Digital Wellbeing της Xiaomi που σου επιτρέπει να θέτεις όρια στον χρόνο που ξοδεύεις σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, αλλά και να παρακολουθείς γενικά τη χρήση του smartphone.
  • Νέα ringtones: Η Xiaomi λαμβάνει υπόψιν της το feedback του κοινού για τα μάλλον εκνευριστικά ringtones των smartphones της και προσθέτει νέους, πιο φυσικούς ήχους τόσο για τις κλήσεις, όσο και για τις ειδοποιήσεις και τα ξυπνητήρια.
  • Μινιμαλιστική αισθητική: Στο MIUI 11 θα συναντήσουμε ένα πιο καθαρό, προσεγμένο και μινιμαλιστικό περιβάλλον, έτσι ώστε η προσοχή του χρήστη να πέφτει μόνο επάνω στο περιεχόμενο. Θα υπάρχουν αρκετές επιλογές διαμορφοποίησης με εύκολο τρόπο, καθώς και αναβαθμισμένα animations.
  • App drawer: Θα υπάρχει επιλογή για ξεχωριστό App drawer ή για "χυμαριό" όλων των εφαρμογών.
  • Γρήγορες απαντήσεις από τις ειδοποιήσεις: Θα μπορούμε να απαντάμε σε εισερχόμενα μηνύματα απευθείας από τις καρτέλες των ειδοποιήσεων, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση την εκάστοτε εφαρμογής.
  • Προσθήκη Mi Work Suite: Μια νέα σουίτα γραφείου από την εταιρεία για να διαχειρίζεσαι με ευκολία τα έγγραφα σου από το smartphone.
  • Μεταφορά αρχείων από το smartphone στο PC: Με τη λειτουργία Mi Share της σουίτας Mi Work Suite θα μπορείς να μεταφέρεις με ευκολία αρχεία από το smartphone σε PC, αρκεί να έχεις εγκαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρείας.
  • AirDrop: Παρόμοιο σύστημα με το AirDrop της Apple, το σύστημα της Xiaomi επιτρέπει τη μεταφορά των αρχείων με ταχύτητες έως 20MB/sec μέσω Bluetooth.
  • Προβολή εικόνας: Νέο σύστημα προβολής της εικόνας του smartphone σε τηλεόραση με ένα κλικ.
  • Καλύτερη επικοινωνία με εκτυπωτές: Προστέθηκε ένα νέο κουμπί για την αποστολή περιεχομένου στον εκτυπωτή του χρήστη, αλλά και δυνατότητα προεπισκόπησης του υπό εκτύπωση αρχείου όπως σε έναν υπολογιστή.
  • Νέο σύστημα εξοικονόμησης μπαταρίας: Το νέο σύστημα εξοικονόμησης βελτιστοποιεί τη συσκευή σε τέτοιο βαθμό ώστε εάν σου μείνει 5% υπόλοιπο στη μπαταρία, να αντέξει το smartphone για σχεδόν μία ημέρα.
Loading